MFC Swifterbant krijgt complimenten van wethouder
MFC Swifterbant krijgt complimenten van wethouder brugmedia.nl

MFC Swifterbant krijgt complimenten van wethouder

Swifterbant

SWIFTERBANT / BIDDINGHUIZEN - De raadscommissie sprak gisteravond over het MFC in Swifterbant en het MFG in Biddinghuizen. Daarbij kreeg Swifterbant lof van het college van B en W.

CDA-raadslid Koene Tietema wilde beide projecten tegelijkertijd bespreken vanwege de samenhang. Vervolgens bleken er tijdens de behandeling grote verschillen te zijn.

Waar wethouder Ton van Amerongen constateerde dat er in Biddinghuizen een gat zit van 1,5 miljoen euro tussen het budget van de gemeente en de plannen vanuit het dorp, had collega-wethouder Peter van Bergen complimenten voor de plannenmakers in Swifterbant.

Brief van De Oeverwal

Van Bergen vertelde dat de gemeente inmiddels een brief van de stichting De Oeverwal heeft ontvangen. Deze stichting moet het multifunctioneel centrum in Swifterbant gaan realiseren. Het college komt in de tweede helft van april met een reactie op die brief.

De wethouder zei over De Oeverwal: ,,Er is een enorme hoeveelheid werk verricht. En dat door mensen die het meestal naast hun baan moeten doen.’’

MFC Swifterbant