Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Swifterbant gaat desnoods op de barricades voor MFC

Swifterbant

SWIFTERBANT - “Als er niet geluisterd wordt, komt misschien de tijd om gezamenlijk in actie te komen.” Dorpsbelang Swifterbant is desnoods bereid de barricades op te gaan als de gemeente de bouw van het MFC afblaast.

De stichting De Oeverwal moet het MFC in Swifterbant realiseren. Zij informeerden de bewoners deze week over de stand van zaken. Er kwamen enige frustraties naar boven, maar vice-voorzitter Ineke Mastenbroek hield het netjes. Zij houdt vertrouwen.

Dronten wel, Swifterbant niet

Veel van de aanwezige bewoners hebben veel minder geduld. Zij wezen erop dat er in Dronten van alles kan (Stationsplein, Redeplein, sportaccommodaties) en in Swifterbant niets. De actiebereidheid lijkt groot. Spierballentaal werd steevast verwelkomd met applaus.

Ook dorpsvoorzitter Ap de Boer bezigde stevige taal. Hij vertelde volledig achter de stichting De Oeverwal te staan: “Maar er kan een moment komen dat we méér moeten doen om het gesprek weer op gang te krijgen.

Wat hebben jullie nodig?

De Boer is niet tevreden over de houding van de gemeente: “In plaats van deadlines te stellen, zouden ze ook kunnen vragen: ‘wat hebben jullie nog nodig?’”

De dorpsvoorzitter hield een goed gevoel aan de informatieavond over: “Wij vinden het een heel goed plan, we voelen van u een geweldige steun en daar ben ik heel erg blij mee.”

MFC Swifterbant