Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente heeft alternatieven voor MFC Swifterbant klaar liggen

Swifterbant

DRONTEN ?- De deur zit nog niet helemaal op slot voor de realisatie van het multifunctioneel centrum (MFC) Swifterbant door stichting De Oeverwal. Maar wethouder Peter van Bergen is er eigenlijk wel klaar mee. Als de stichting niet uiterlijk 15 januari antwoord geeft op Ɣlle vragen, doet de gemeente het zelf wel.

De gemeente communiceert al een paar maanden uitsluitend via brieven met de stichting. ?Op een gegeven moment ben je uitgepraat?, zei wethouder Van Bergen donderdagochtend. Ook die brieven leveren echter niets op. Van Bergen constateert dat er keer op keer geen bevredigende antwoorden komen.

Hoge prioriteit

Alle fracties uit de gemeenteraad hebben eind 2014 al een deadline gesteld aan vrijwilligersorganisatie De Oeverwal. Het college van B en W heeft dat vandaag nog eens dunnetjes over gedaan. In een brief aan de stichting benadrukt het college wel, dat de seniorenwoningen en maatschappelijke voorzieningen in Swifterbant nog steeds een hoge prioriteit hebben bij de gemeente.

B en W stellen dat ook De Overwal eind 2013 heeft ingestemd met een lijst van 14 randvoorwaarden. Volgens Peter van Bergen heeft de stichting ondanks herhaaldelijk aandringen nog steeds geen duidelijkheid gegeven over 11 van die 14 voorwaarden. Mocht die situatie op 15 januari niet veranderd zijn, dan neemt de gemeente afscheid van de stichting en gaat men zelf aan de slag.

Kombuis en Steiger

Het college wil in dat geval op korte termijn beginnen met het bouwen van seniorenwoningen op de locatie Kombuis. Voor wat betreft de bibliotheek en de welzijnsactiviteiten van De Meerpaal denkt Van Bergen aan het onderbrengen in de huidige Steiger.

Op den duur kan de Steiger dan wellicht worden uitgebouwd tot een educatief centrum met Ć©Ć©n of meerdere basisscholen.

Dorpsbelangen Swifterbant houdt vanavond een informatieavond over de vorderingen met betrekking tot het multifunctioneel centrum.

MFC Swifterbant

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden