De tekeningen zoals ze zijn achtergelaten in De Hoeksteen.
De tekeningen zoals ze zijn achtergelaten in De Hoeksteen. Facebook

Dorpsbelangen reageert op kritiek: ,,Tekeningen zijn allemaal gefotografeerd''

Swifterbant

SWIFTERBANT - De actiegroep die zich in Swifterbant verzet tegen de geplande woningbouwlocaties is boos omdat de tijdens de workshops van vorige week donderdag gemaakte tekeningen niet zouden zijn meegenomen. ,,Wij vinden het respectloos'', schrijven ze op Facebook. ,,Alle tekeningen zijn gefotografeerd en vastgelegd op één overzichtstekening'', reageren de organisatoren van de avond.

Bewoners werden vorige week aangemoedigd ideëen aan te dragen voor de toekomstige inrichting van het Swifterbos. Er werd transparant papier over een luchtfoto gelegd en daar werd met gekleurde viltstiften op getekend. De actiegroep vond de tekeningen deze week terug in De Hoeksteen.

Op een hoop gegooid

,,Maar denkt u nu werkelijk dat er ook maar ièmand van de bestuursleden van Dorpsbelangen, van de beide presentatoren of van de aanwezige mensen van de gemeente Dronten serieus geïnteresseerd was (en is) in wat u ervan vindt? Welnee, domme burger! Uw tekeningen met ideeën zijn na afloop van die bijeenkomst gewoon op een hoop gegooid op twee tafels'', schrijft woordvoerder Dick Zwart van de actiegroep.

,,Zó is er dus met uw 'waardevolle bijdrage', met uw blijk van 'meedenken' omgegaan. Op een ongelooflijk respectloze wijze gewoon aan de kant geveegd en achtergelaten in De Hoeksteen'', vervolgt de woordvoerder. Tegen degenen die hebben meegedaan aan de worpshop zegt hij: ,,In wezen wordt u midden in uw gezicht uitgelachen.''

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden