In Swifterbant werd vorige maand gesproken over de woningbouwlocaties.
In Swifterbant werd vorige maand gesproken over de woningbouwlocaties. ©maartenheijenk.nl

Spelwijk wordt definitief geen woningbouwlocatie

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant wordt definitief geen woningbouwlocatie, meldt de provincie Flevoland. Daarom gaat de gemeente Dronten samen met de provincie investeren in het bedrijventerrein. Deze financiële impuls moet verdere economische daling tegengaan.

Het bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant is lange tijd gezien als mogelijke ontwikkelingslocatie voor woningbouw. Vastgoedeigenaren en ondernemers zijn hierdoor weinig tot niet bereid geweest om te investeren in hun panden en omliggende gronden. 

,,Inmiddels is duidelijk dat er geen grootschalige herontwikkeling van Spelwijk naar woningbouw gaat plaatsvinden’’, schrijft de provincie, ,,Daarom heeft de gemeente Dronten samen met de ondernemers bekeken welke ingrepen noodzakelijk zijn. Dit heeft geleid tot een plan voor aanpassing van infrastructuur en groenaanplant.’’ 

60.591 euro

De provincie draagt hieraan 60.591 euro bij. Spelwijk is het tweede project binnen de gemeente Dronten dat in het kader van de lichte revitalisatie zo’n bijdrage ontvangt. 

De zogenaamde PHP-projecten (Provinciale Herstructurering Programma) in Flevoland dragen volgens de provincie bij aan een verbetering van het ruimtegebruik, een aantrekkelijk werkmilieu en verhoging van kansen voor de economie. 

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden