Afbeelding
PrakArt Phtography

‘Puin Ruimen’ is vrolijke musical met serieuze ondertoon

Swifterbant

SWIFTERBANT - Kinderen uit Swifterbant voerden zondagmiddag de musical ‘Puin Ruimen’ op in De Hoeksteen. ,,Een vrolijke musical met een serieuze ondertoon’’, zo werd de voorstelling omschreven.

Verslag Marianne Greijdanus (Heartbeat4kids):
 
,,Zondagmiddag speelde en zong Heartbeat4kids uit Swifterbant de musical "Puin Ruimen!" een eigen productie op basis van de oke4kids liedjes. Heartbeat4kids is een initiatief van de Taakgroep Jeugd van de kerken in Swifterbant en biedt kids van alle basisscholen en klas 1 de kans om in een musical te zingen spelen en/of dansen.
 
Twintig kids kwamen zingend en dansend de zaal binnen en maakten er gelijk een puinzooi van, de serpetines vlogen de kerk door! De zaal zat vol en zong enthousiast mee. 

Puin Ruimen ging niet alleen over je kamer opruimen en milieuvervuiling maar ook over de puin die we soms van ons leven maken. Helaas een erg actueel onderwerp. Ook de gemeente Dronten en stichting Oeverwal kwamen aan bod toen er gevraagd werd De Hoeksteen niet helemaal af te breken, "nee dat laten we aan de gemeente Dronten over of was het stichting Oeverwal?" Ook was er een betwetertje: "wij doen niet aan milieuvervuiling want..... wij komen uit een uitsteeeeekend milieu!"
 
De kids zongen speelden en dansten niet alleen voor zichzelf en de zaal maar ook voor kinderen uit Sumba waar de collecte voor was. Het beestjesplan en plantjesplan waarbij gezinnen een beest in bruikleen krijgen om te melken en te laten jongen en zaden om planten uit te laten groeien. Zo krijgen de gezinnen weer een toekomst.
 
Techniek was weer uitstekend verzorgd door techniekploeg Dronten, een groep enthousiaste jongelui die een professionele geluids- en lichtshow verzorgden. Zij lieten de solisten, dansers en toneelspelers stralen. De afsluiting met het lied "Hou van alle mensen en de dieren om je heen" was ontroerend..."als we daar nu mee beginnen dan verandert iedereen!" ‘’

Afbeelding
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden