Niels Dam in een zee van kerstbomen.
Niels Dam in een zee van kerstbomen. Ingrid Dam

Niels Dam (10) verkoopt maar liefst 56 kerstbomen aan de gemeente

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente zamelt momenteel kerstbomen in om te versnipperen. Burgers die kerstbomen inleveren, krijgen 50 cent per boom. Niels Dam uit Swifterbant was vandaag grootverdiener. Hij verzamelde in het hele dorp maar liefst 56 kerstbomen.

,,Mijn broer Jeroen deed het vroeger ook’’, weet Niels. Jeroen is inmiddels 16 en vindt zichzelf er te oud voor. Hij heeft echter een waardige opvolger.

Aanbellen

,,Zaterdag ben ik er samen met Jeroen, een overbuurjongen en een vriendje van hem mee begonnen en het ging zó goed, dat ik ermee ben doorgegaan’’, aldus de hoofdpersoon, ,,Overal waar ik een kerstboom zag liggen, heb ik aangebeld en meestal mocht ik ‘m wel meenemen.’’ Op de fiets en vooral met zijn skelter-met-kar ging hij het hele dorp door.

Bij iedereen met meer dan 25 kerstbomen, kwam de gemeente de buit thuis ophalen. ,,Maandagmiddag had Niels er al 40, dus toen hebben we de gemeente gebeld en alles op de oprit gelegd. Daarna zijn er nog 16 bijgekomen’’, aldus moeder Ingrid.

Een paar leuke dagen

,,Hij heeft er een paar leuke dagen aan beleefd’’, constateert zijn moeder. De leerling van basisschool De Branding is het daar helemaal mee eens: ,,Ik vond het heel leuk, vooral omdat je het ergens voor doet.’’

Vanwege de enorme opbrengst kreeg hij van de gemeente een paar euro extra. Uiteraard heeft Niels zijn ‘hulpjes’ moeten betalen, maar er is voldoende geld voor hemzelf overgebleven. Hij weet nog niet wat hij ermee gaat doen: ,,Sparen, waarschijnlijk voor Lego.’’

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden