Het 'Polenhotel' komt vlakbij de Ketelbrug.
Het 'Polenhotel' komt vlakbij de Ketelbrug. ©maartenheijenk.nl

Uitzendbureau Level One neemt omstreden ‘Polenhotel’ aan Visvijverweg over

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het toekomstige ‘Polenhotel’ aan de Visvijverweg 14 in Swifterbant is door de initiatiefnemers, de gebroeders Willem en Johan van Arkel, verkocht aan uitzendbureau Level One uit Emmeloord. De bouw van de huisvesting voor 300 arbeidsmigranten vlakbij de Ketelbrug gaat binnenkort van start.

Omwonenden vrezen overlast van de 300 seizoenswerkers en hebben zich jarenlang verzet tegen de komst van het ‘Polenhotel’. In december heeft de Raad van State hun bezwaren van tafel geveegd, mede doordat de gemeente Dronten de behoefte aan deze huisvesting voor arbeidsmigranten had aangetoond.

Overdracht aan Level One

Nog voordat de bouw van start is gegaan, gaat Gebr. Van Arkel Beheer BV het project overdragen aan Level One Housing BV. B en W van Dronten hebben zich inmiddels akkoord verklaard met de nieuwe contractpartner. Willem van Arkel vertelt desgevraagd dat de handtekeningen nog niet gezet zijn, maar dat de overdracht inderdaad aanstaande is.

De gebroeders Van Arkel richten hun aandacht inmiddels op een ander bedrijf. ,,Tijdgebrek’’, zo motiveert Willem van Arkel de verkoop van het pand en de plannen aan de Visvijverweg, ,,Àls je het doet, moet je het goed doen, dan moet je er voor 200% achter staan.’’

Nog niet helemaal rond

Directeur David Keetman van uitzendbureau Level One, dat zich met name richt op arbeidsmigranten, wil niet veel kwijt over de plannen: ,,Want het is nog niet helemaal rond. Pas als het concreet is, kan ik er van alles over vertellen.’’

Keetman zegt wel dat hij de plannen van de verkoper niet één op één overneemt: ,,Want wij hebben onze eigen visie en onze eigen plannen.’’ Wel kondigt hij aan een nieuwe confrontatie met de buurt uit de weg te gaan: ,,Wij blijven binnen de grenzen van de huidige bestemming, dat lijkt me logisch.’’ Het betekent dat Level One vasthoudt aan het aantal van 300 arbeidsmigranten.