Ook GroenLinks (tweede rij in het midden) stemde uiteindelijk vóór.
Ook GroenLinks (tweede rij in het midden) stemde uiteindelijk vóór. ©maartenheijenk.nl

GroenLinks vindt dat Swifterbant wel wat dankbaarder mag zijn

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,Wat mij betreft mag Swifterbant de toonhoogte wel een beetje naar beneden bijstellen.’’ Dat schrijft fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks naar aanleiding van reacties uit Swifterbant op het besluit van de gemeenteraad inzake het multifunctioneel centrum (MFC).

In een aanloop naar de raadsvergadering van donderdag hadden raadsleden als Vermast voor veel spanning in het dorp gezorgd. De fractievoorzitter noemde het MFC-plan van B en W ‘mesjogge’ en ‘volkomen bizar’. Mede daardoor trokken veel inwoners donderdag naar Dronten om hun zaak te bepleiten. Aan het eind van de vergadering stemde GroenLinks gewoon vóór het voorstel van het college.

Blijdschap verwacht

,,Dan zou je vooral blijdschap in het dorp verwachten’’, schrijft Paul Vermast een dag later op Facebook, ,,Toch moet ik heel eerlijk vaststellen dat de reactie ‘dat het wel eens tijd wordt’ en ‘dat Swifterbant als ondergeschoven kind van de gemeente onvoldoende aandacht krijgt’ mij wat tegenvallen.’’

,,De weinig positieve houding richting gemeente en gemeenteraad begint mij tegen te staan’’, aldus de fractievoorzitter, die wijst op de inzet van de wethouder en diverse raadsleden “die zich als inwoner van Swifterbant het vuur uit de sloffen hebben gelopen voor dit project”.

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl