Trekkertrek in Swifterbant.
Trekkertrek in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Swifterbant loopt nog steeds niet heel erg warm voor trekkertrek

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het was niet heel druk, gistermiddag tijdens de derde editie van de trekkertrek in Swifterbant. En dus is het maar de vraag of het evenement volgend jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd. Voorzitter Hendri Witkop liet nog niet het achterste van zijn tong zien: ,,Ik heb het natuurlijk niet alleen voor het zeggen, we gaan de cijfers straks in het bestuur op een rijtje zetten.’’

Voorafgaand aan het evenement treurde Witkop al over het feit dat zich zo weinig trekkerrijders uit Flevoland hadden aangemeld. Een flink aantal bezoekers zou de organisatie over de streep kunnen trekken om door te gaan.

Zaterdag aan het begin van de middag liepen er echter amper 150 mensen op het festivalterrein. ,,We hebben onze twijfels of het voldoende leeft in Swifterbant’’, erkende Hendrik Witkop.

Prima verloop

Op zich kende de trekkertrek een prima verloop, mede door de inzet van tientallen vrijwilligers en de uitstekende weersomstandigheden. De ondergrond van de wedstrijdbaan bleek in de loop van de middag wel wat te nat te zijn en daardoor werd er een tweede baan gemaakt.

,,En verder loopt het prima’’, aldus de organisator, ,,Het is een mooie middag.’’