Drukte bij de buitenspeeldag in Swifterbant (2016).
Drukte bij de buitenspeeldag in Swifterbant (2016). Jongerenbelangen Swifterbant

Meer dan 240 kinderen bij buitenspeeldag Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,De opkomst was nog groter dan vorig jaar. Tenminste 240 kinderen wisten de Greente te vinden en speelde enthousiast met elkaar.ā€™ā€™ Marco ter Weel van Jongerenbelangen Swifterbant kijkt tevreden terug op de buitenspeeldag in zijn dorp.

,,Iedereen begreep de boodschap: het gaat niet om winnen, maar om samen plezier maken. De sfeer was gezellig en ook heel veel volwassenen hebben genotenā€™ā€™, vervolgt Ter Weel.

Vrijwilligers

Jongerenbelangen is blij over het verloop van de middag: ,,Maar we willen vooral benadrukken dat we dit niet hadden bereikt zonder de inzet van alle vrijwilligers. Zowel de oudere jeugd als volwassenen stonden klaar om dit samen tot een groot feest voor de jongste doelgroep te maken.ā€™ā€™

Bij de voorbereiding had Jongerenbelangen samengewerkt met verschillende andere partijen. Zo werd het openingslied ā€˜klaar voor de startā€™ gezongen door Heartbeat for Kids uit Swifterbant. Amor Musea schoof aan met een muzikale speurtocht, De Meerpaal liet bands van het pop-up project optreden en ook de Timmerclub kwam naar De Greente.

Oud-Hollandse spelletjes

Verder stond het festivalterrein weer vol oud-Hollandse spelletjes, een springkussen werd verzorgd door 4Fun uit Swifterbant en de kinderen konden wafels versieren en zich laten schminken.

De Deen-supermarkt zorgde voor een gratis ijsje voor iedereen en er was ook gratis limonade. ,,Want als je veel speelt, krijg je veel dorstā€™ā€™, weet Marco ter Weel.

Dronten