Aan Tafel
Aan Tafel Coloriet

Alleenstaande ouderen kunnen gezamenlijk eten in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,Voor alleenstaande thuiswonende ouderen met een zorgbehoefte is het samen eten met anderen niet altijd meer zo vanzelfsprekend’’, constateert Coloriet. Daarom kan er vanaf 7 september in Het Pluspunt iedere woensdagmiddag gezamenlijk gegeten worden.

De eetgroep biedt plaats aan maximaal vier personen. Iedere woensdag wordt er vanaf 11.45 uur een driegangenmaaltijd geserveerd. Initiatiefneemster Wilma Damen: ,,Ik weet nog hoe goed het samen eten mijn moeder deed toen ze zorg kreeg. Zo kwam ik op dit idee. Samen eten is een laagdrempelige en gezellige activiteit voor ouderen om even uit huis en onder de mensen te komen.’’

Het project ‘Aan Tafel’ is bedoeld voor ouderen die met behulp van zorg nog thuis wonen. ,,Thuis eten kan dan met een maaltijdservice als Tafeltje Dekje, maar dan eet je toch alleen. En buiten de deur eten bij een activiteit als Open Tafel is niet voor iedereen geschikt’’, aldus Coloriet.

Eten wat de pot schaft

Wilma Damen: ,,We bieden een veilige omgeving in een huiselijke sfeer.’’ De warme maaltijd komt uit de keuken van De Regenboog. ,,Het is wel eten wat de pot schaft’’, waarschuwt Wilma.

Informatie: telefoon (0321) 323 428.