Dronten
Dronten Kadaster

Verkoop van woningen blijft in Swifterbant achter bij de rest van gemeente Dronten

Swifterbant

DRONTEN - Het aantal verkochte koopwoningen stijgt sinds 2013 in de gemeente Dronten. Dat herstel is in de dorpen Biddinghuizen en Dronten duidelijk zichtbaar. Swifterbant kent een ander beeld. Daar blijft het herstel beperkt.

Het Kadaster heeft in opdracht van de gemeente Dronten een rapport gemaakt over de ontwikkelingen op de koopwoningmarkt in de periode van 2006 tot en met 2015. Daarbij is ook het aantal verkochte koopwoningen op een rijtje gezet.

,,Vanaf 2006 tot en met 2012 lopen de aantallen transacties in de gemeente Dronten terug van 751 transacties per jaar in 2006 naar 286 transacties in 2012. Vanaf 2013 is duidelijk herstel zichtbaar. In 2015 werden 519 koopwoningen verkocht”, aldus het rapport.

Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant

Over de ontwikkelingen per dorp schrijft het Kadaster: ,,De ontwikkelingen in Dronten zijn in lijn met het gemeentelijk beeld, waarbij vanaf 2013 duidelijk herstel zichtbaar is."

,,In Biddinghuizen wijkt dit beeld enigszins af, doordat er in 2010 en 2011 nog een licht opleving in aantallen transacties zichtbaar is. Meest opvallend is dat het herstel in Swifterbant na 2012 beperkt is daarmee achterblijft.”

 Biddinghuizen
 Swifterbant
Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 15 uur geleden
Poort van Dronten
Gemeente onderzoekt pas later of buren hinder ondervinden van arbeidsmigranten de regt 21 uur geleden
Skûtsje
Open dag bij De Randmeren: Stap aan boord van een skûtsje 21 uur geleden