Kerstdorp Swifterbant.
Kerstdorp Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Kerstdorp en kerstmarkt kunnen volgens Jongerenbelangen naast elkaar bestaan

Swifterbant

SWIFTERBANT - Jongerenbelangen vindt dat de kerstmarkt en het kerstdorp in Swifterbant prima naast elkaar kunnen bestaan. De organisatie van het kerstdorp reageert daarmee op het artikel 'Swifterbant krijgt dit jaar zowel een kerstmarkt als een kerstdorp' op DeDrontenaar.nl.

Reactie team Jongerenbelangen Swifterbant:

,,Jongerenbelangen Swifterbant is geen concurrentie, dit zullen we ook nooit worden omdat Jongerenbelangen Swifterbant staat voor een saamhorig dorp, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Des te meer er georganseerd wordt, des te levendiger en gezelliger ons dorp!

Jongerenbelangen organiseert voor alle doelgroepen in ons dorp, dus willen wij ook denken aan de mensen en verenigingen of kleine ondernemers, met een kleine portemonnee, dat resulteert in gratis kramen voor iedereen die op het kerstdorp wil staan.

Wij geven zo de mogelijkheid (voor mensen die een hobby hebben, kleine ondernemers enzovoort) om samen te werken aan een dorpse kerstsfeer zonder dat het geld kost voor de huurders van een kraam. Ook is er voor de bezoekers een 50 eurocentbeleid, zodat ook de gezinnen met een kleinere portemonnee het kerstdorp kunnen bezoeken en kunnen genieten van de dorpse kerstsfeer, onder het genot van een hapje en een drankje.

Jongerenbelangen is al vanaf januari bezig geweest met indexeren van reacties en aan de hand daarvan heeft het bestuur besloten om weer een kerstdorp te organiseren.

Begin september heeft jongerenbelangen contact gelegd met Nico van Wageningen van De Hoeksteen en alles besproken over de kerstmarkt en het kerstdorp. De heer Van Wageningen wist ons te vertellen dat in juni de volledige organisatie van de kerstmarkt al rond was.

Helaas wist de heer Van Wageningen niet van ons bestaan af maar stond wel open voor samenwerking. Helaas zag hij er voor dit jaar geen opties meer voor. Alles was al rond en afwijken of verschuiven van de plannen was niet meer mogelijk.

Hierna hebben wij contact gehad met de heer Winters (koster). De heer Winters heeft namens ons, een en ander besproken met de heer Vos. De heer Vos is voorzitter van het college van kerkrentmeesters.

De heer Vos was in de overtuiging dat de organiserende groep van de kerstmarkt al contact met ons had gezocht, aangezien de heer Vos ook op samenwerking heeft aan gedrongen. Helaas door miscommunicatie was dit niet bekend bij de werkgroep van de kerstmarkt. Wel is er afgesproken met de heer Vos dat volgend jaar tijdig overleg komt in verband met samenwerking van beiden kerstactiviteiten.

Zoals jullie kunnen zien is er diverse keren contact geweest met medewerkers van de Hoeksteen, alleen niet met de heer Overvest aangezien die naam bij ons niet bekend was.

Jongerenbelangen is zeker niet ‘pissig’ (zoals omschreven stond), maar juist erg verheugd over de terugkeer van de kerstmarkt! Hoe meer er georganiseerd wordt, hoe gezelliger en levendiger ons dorp!

De kerstmarkt heeft net weer een ander concept dan het kerstdorp, dus waarom zou het vreemd zijn om beiden gewoon door te laten gaan? Zo is er voor ieder wat wils in ons dorp en hebben we twee prachtige kerstevenementen in ons dorp tijdens de donkere dagen voor kerst!

Wij zijn alleen maar positief en hopen op een ontzettend fijne december maand, waar saamhorigheid, veiligheid en gezelligheid in ons prachtige dorpje de boventoon voeren.''