Bewoners van de Lange Streek bij hun kerstboom.
Bewoners van de Lange Streek bij hun kerstboom.

Buurtgevoel aan de Lange Streek in Swifterbant versterkt door kerstboomactie gemeente Dronten

Swifterbant

SWIFTERBANT - Twaalf gezinnen aan de Lange Streek doen ieder jaar mee aan de kerstboomactie van wijk- en buurtbeheer van de gemeente Dronten. De buurt kreeg dit jaar een kerstboom met een pakket voor een gezellig samenzijn.

,,Het versterkt de eenheid in de buurt’’, zegt bewoner Henk Hagen over het initiatief van de gemeente. De drie blokken met elk vier gezinnen dienen jaarlijks een aanvraag in. ,,Wie mee wil doen doet mee, er is geen enkele verplichting’’, aldus Hagen.

Eén van de buurtbewoners neemt steeds het initiatief. Hij gaat met het aanvraagformulier de deuren langs, verzamelt handtekeningen en stuurt het retour naar de gemeente.

Met veel plezier

Half december kreeg de buurt te horen dat de aanvraag was gehonoreerd. ,,We hebben met veel plezier de boom geplaatst en de ballen en de verlichting erin gehangen. Tussen het werk door is er koffie geschonken en krentenwigge gegeten.’’

Het door de gemeente geïnitieerde kerstfeest wordt aan de Lange Streek in januari afgesloten: ,,Dan komen we nog een keer op een middag bijeen bij een van de buren voor een gezellige middag. Zoals gezegd: het versterkt de eenheid in de buurt.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden