VIDEO | ‘Dorp’ voor 300 Polen vlakbij de Ketelbrug moet eind april klaar zijn

Swifterbant

SWIFTERBANT - Aan de Visvijverweg in Swifterbant, vlakbij de Ketelbrug, wordt momenteel een ‘dorp’ voor arbeidsmigranten gebouwd. Het project moet eind april klaar zijn en eigenaar Level One Uitzendbureau wil dan een open dag houden voor met name omwonenden en inwoners van Swifterbant.

Het plan aan de Visvijverweg was aanvankelijk van de gebroeders Willem en Johan van Arkel en is vorig jaar verkocht aan uitzendbureau Level One uit Emmeloord. Zijn hebben de hoogbouw geschrapt en bouwen in plaats daarvan een ‘dorp’ met 148 tweepersoonswoningen.

Het aantal van 148 is ingegeven door het beleid van de gemeente Dronten. Daarin is bepaald dat er niet meer dan 300 arbeidsmigranten bij elkaar mogen wonen.

Meer privacy

Level One heeft gekozen voor kleine wooneenheden om de Polen meer privacy te geven dan tot nu toe gebruikelijk bij de huisvesting van arbeidsmigranten. De eigenaars David Keetman en Ronald van den Berg hopen de werknemers met deze vorm van huisvesting beter aan zich te binden dan in het verleden.

De woningen krijgen geen gasaansluiting en worden volledig verwarmd door warmtepompen. Iedere huisje krijgt 40 vierkante meter met een woonkamer, keukentje, badkamer/toilet en slaapkamer. Daarnaast is er een terras van 20 vierkante meter.

De woningen worden door Level One volledig ingericht, inclusief televisie en internetaansluiting. Het complex krijgt een centraal recreatiegebouw en twee sportvelden

Flevolandse bedrijven

Het uitzendbureau werkt bij de realisatie van het dorp vrijwel uitsluitend met Flevolandse aannemers en leveranciers. Hoofdaannemer is Weever Bouw BV.

Momenteel zijn er 44 huisjes opgeleverd en de komende weken moeten er steeds tien woningen per week klaar zijn. Half april of uiterlijk eind april staat de oplevering gepland. ,,En we zitten nog precies op schema’’, zegt Van den Berg.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden