Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ondernemers oostelijk Dronten starten ‘Ontdektocht Oostrand’

Toerisme

DRONTEN - Op initiatief van meer dan twintig ondernemers uit de Oostrand van Dronten werd vorig jaar met succes een nieuwe fietsroute door het gebied ontwikkeld, in samenwerking met Dronten Geeft Je De Ruimte. Dit heeft niet alleen geleid tot een gevoel van saamhorigheid onder de ondernemers, maar ook tot toenemende bekendheid bij toeristen. Hiermee wordt alles wat het diverse gebied te bieden heeft op de kaart gezet. Deze samenwerking krijgt nu een vervolg, met een route-update en een vernieuwende toevoeging genaamd ‘de Ontdektocht Oostrand’! Op deze manier kunnen zowel lokale als regionale bezoekers de Oostrand op een vernieuwende manier verkennen.

Wie de Oostrand van Dronten wil ontdekken, wordt uitgedaagd om ten minste vijf van de twintig bedrijven op de kaart van de Polderpionierroute te bezoeken. Bij elk bedrijf is een andere vraag over het gebied te vinden, die bezoekers uitdaagt om daadwerkelijk ter plaatse op zoek te gaan naar het antwoord. Bijvoorbeeld: “Uit hoeveel planken bestaat de grote picknickbank op het Torenveld?” 

Deelnemers worden gevraagd ten minste vijf vragen te beantwoorden en de antwoorden te sturen naar: ontdektocht@drontengeeftjederuimte.nl. Hiermee kan kans worden gemaakt op een goed gevuld Oostrandpakket met heerlijke regionale producten. Er zal maandelijks een loting plaatsvinden, waarna de mand op afspraak kan worden opgehaald bij een van de bedrijven.

Vanaf zaterdag 27 mei is de Oostrand Ontdektocht van start gegaag. De antwoorden kunnen tot eind september worden ingezonden. Vragenformulieren zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven en het gemeentehuis in Dronten.