Afbeelding

Op de auto kosten besparen: 5 tips

Partnerbijdrages

Naast vaste lasten zoals de huur, de elektriciteitsrekening en je internet en televisie, is ook de auto voor velen een grote kostenpost. Gelukkig zijn er maar genoeg manieren om flink op deze kosten te besparen. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je natuurlijk graag!

1. Zelf klussen

Er zijn een aantal klussen aan de auto die je zonder al teveel problemen zelf op kunt pakken (als je een beetje handig bent natuurlijk!). Moet je de roetfilter of remmen bijvoorbeeld vervangen? Dan kun je de onderdelen zelf online bestellen op websites euautoonderdelen.nl, en vervolgens de instructies van een YouTube tutorial of de handleiding van je auto volgen om deze zelf te vervangen. Vervang je de onderdelen liever niet zelf? Dan kun je ook met de bestelde onderdelen naar de garage om deze door een monteur te laten vervangen: scheelt je uiteindelijk toch weer flink in de kosten!

2. Besparen op je autoverzekering

Zodra je de weg op gaat met je auto moet je natuurlijk een verzekering hebben; maar ook hier valt flink op te besparen. Neem jaarlijks even de tijd om de tarieven en voorwaarden te vergelijken zodat je zeker weet dat je nog bij de meest voordelige aanbieder zit. Kijk ook of je auto een bepaalde verzekering waard is: voor veel (oudere) auto’s is een WA of WA Plus polis meer dan voldoende. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden: sommige goedkope autoverzekeringen werken namelijk met een instapbedrag waar nog een aantal andere kosten bijkomen waardoor je uiteindelijk maandelijks meer betaald.

3. De wegenbelasting

Let bij aanschaf van een nieuwe auto vooral op het gewicht: op basis hiervan wordt namelijk je wegenbelasting berekend. Een grote, zware auto komt met hogere kosten dan een kleine, lichte auto. Kijk ook naar de CO2-uitstoot: heb je een lage CO2-uitstoot dan hoef je weinig tot zelfs helemaal geen wegenbelasting te betalen.

4. Tank verstandig

Het tanken kan je veel geld kosten, maar ook veel geld besparen. Kijk goed waar je tankt: tanken aan de snelweg is bijvoorbeeld een stuk duurder dan binnen de bebouwde kom. Woon je dicht bij de Duitse of Belgische grens? Dan kan een ritje naar de buren je flink wat besparing opleveren: de kosten van benzine en diesel liggen hier regelmatig lager dan in Nederland.

5. Let op je rijstijl

De manier waarop je rijd heeft invloed op de hoeveelheid brandstof die je auto gebruikt en de snelheid waarmee onderdelen van je auto zullen slijten. Simpele aanpassingen zoals bijvoorbeeld sneller schakelen en gedoseerd remmen kunnen je al besparingen op de lange en korte termijn opleveren.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden