Liane Wolfert
Liane Wolfert eigen foto

Bureau LWPC uit Swifterbant helpt bij aanpak eenzaamheid onder jongeren Den Haag

Partnerbijdrages

DEN HAAG - Bureau LWPC uit Swifterbant is in Den Haag actief bij het bestrijden van eenzaamheid. Ondernemer Liane Wolfert is nu ook ingeschakeld bij een plan van de jongerenraad van Rabobank Regio Den Haag om iets te doen aan de eenzaamheid onder jongeren.

Onder leiding van Liane Wolfert is in de hofstad twee jaar geleden het OpenJeHart Aandachtcentrum opgezet. Dat centrum richt zich op de ondersteuning van mensen met een klein sociaal netwerk en mantelzorgers.

Aandachtscentrum

De jongerenraad van de bank constateert dat er ook onder jongeren eenzaamheid bestaat. Dat kwam vooral tijdens de coronacrisis aan het licht. Zij willen daarom een nieuw aandachtscentrum starten voor 18- tot 27-jarigen met eenzaamheidsgevoelens.

Trainingen

Liane Wolfert: „De deelnemende jongeren krijgen trainingen waarbij ze meer leren over eenzaamheid. Zij zijn ook degenen die de contacten opbouwen met hun leeftijdsgenoten uit de doelgroep.”

Jonge mantelzorgers krijgen speciale aandacht: „Omdat zij er vaak alleen voor staan en daardoor kwetsbaar zijn.’’ Het project start op 1 oktober tijdens de Week van de Eenzaamheid.