Edwin Helmantel (archieffoto)
Edwin Helmantel (archieffoto) eigen foto

OVDD vraagt om extra maatregelen: „Het is nog steeds kommer en kwel”

Zakelijk

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek heeft B en W van Dronten gevraagd naar extra maatregelen om lokale bedrijven in de benen te houden. Hiervoor werd de MKB-Lastenscan 2021 naar het gemeentebestuur gestuurd.?

Eerder dit jaar deed MKB-Nederland een oproep aan alle gemeenten om maatregelen te nemen, waaronder belastinguitstel, het naar voren halen van opdrachten, lastenverlichting en dergelijke. Veel gemeenten hebben hier gehoor aan gegeven.

Lokale lasten?

Voorzitter Edwin Helmantel: „Het is helaas nog steeds kommer en kwel in veel bedrijven. Juist de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis hebben te maken met veel lokale regels en lasten. Zij hebben ook in 2021 verlichting nodig om overeind te blijven.”

„Daarom vragen we de gemeente om deze scan met belangrijke steunmaatregelen in te vullen. We willen nagaan welke relatief eenvoudige maatregelen de gemeente bereid is te nemen of al genomen heeft. Aan het eind van het jaar wordt nog een keer gemeten wat er gebeurd is.”?

Met de MKB-Lastenscan wil OVDD lastenstijgingen voorkomen en bureaucratie voor ondernemers verminderen: „Dit is nodig om een snel economisch herstel mogelijk te maken. We moeten investerend en innoverend de crisis uit en daar hebben ondernemers ruimte voor nodig.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden