De vijf horecaondernemers op het Meerpaalplein.
De vijf horecaondernemers op het Meerpaalplein. eigen foto

Vijf horecabedrijven Meerpaalpein maken samen kerstmenu: „Een positieve draai”

Zakelijk

DRONTEN - Het is somberheid troef in de horeca. In een poging om er een positieve draai aan te geven, komen vijf horecabedrijven aan het Meerpaalplein met een nieuw initiatief: een gezamenlijk kerstdiner. „Samen staan we sterk”, weet initiatiefneemster Liesbeth Pruim.

Het bericht van Mark Rutte dat de horeca voorlopig dicht blijft, kwam niet als donderslag bij heldere hemel. „Maar je werd wel weer even met je neus op de feiten gedrukt”, zegt Liesbeth, „Wij zaten op de bank en dachten: hoe kunnen we er voor de horeca toch nog iets positiefs van maken? Zodat de mensen in Dronten ons niet vergeten. En dan zonder dat we meteen zielig doen.”

Enthousmasme

Het plan voor een gezamenlijk afhaal-kerstdiner ontstond en de ondernemer voegde meteen de daad bij het woord: „Ik ben bij de collega’s langs gegaan om te kijken of er enthousiasme was. Dat moest meteen, want het is al bijna Kerst.”

Dat enthousiasme was er. Vijf bedrijven doen mee. Iedereen levert een bijdrage. Kwalitaria heeft een kindermenu, ’t Raedthuys verzorgt de starter en amuse, Holland meer dan Pannenkoeken doet het voorgerecht, tussengerecht en de bonbons bij de koffie, Pizzeria Stromboli maakt het nagerecht en Thuis eten & wonen het hoofdgerecht. Alleen Bistro Remke doet niet mee, want die had zijn eigen kerstmenu’s al klaar.

De bestellingen kunnen op donderdag 24 december bij de vijf horecabedrijven worden afgehaald. „We zorgen dan voor een tijdspad, zodat het niet te druk wordt en we alles in goede banen kunnen leiden. De mensen kunnen dan het rijtje af gaan en hebben overal eventjes persoonlijk contact.”

!