Alex Clay laat zien hoe het moet.
Alex Clay laat zien hoe het moet. eigen foto

Waterskischool krijgt compleet nieuw pand: „Wij zijn behoorlijk coronaproof”

Zakelijk

BIDDINGHUIZEN - Het pand aan het Veluwemeer, waar Waterski & Boarding School De Harder gebruik van maakte, is met de grond gelijkgemaakt. Eigenaar Alex Clay uit Dronten verheugt zich op het komende voorjaar. Dan kan hij gebruik maken van een compleet nieuwe accommodatie.

De school van Alex Clay staat op het terrein van Waterskivereniging De Harder. Die club gaat haar haven volledig vernieuwen met bijvoorbeeld nieuwe steigers en een terras boven het water. „Daarom hebben wij gezegd: dan kunnen we niet achterblijven”, vertelt de eigenaar van de waterskischool, „We hebben de hele boel platgegooid en er wordt straks een nieuw gebouw neergezet met alle faciliteiten voor het waterskiën en wakeboarden.”

Het hele project wordt uitgevoerd door de vereniging. De school pacht de grond, het gebouw en de steigers van de club.

25 Jaar

De waterskischool van Alex bestaat vijfentwintig jaar en is indertijd gestart vanuit een ‘pipokar’: „Ik ben er eigenlijk spelenderwijs mee begonnen, naast m’n werk als eigenaar van cd-winkels. Daarna is het steeds verder gegroeid, mede door de komst van alle recreatieparken en campings in de omgeving.”

Ook de kennismakingslessen voor basisschoolleerlingen in Dronten en Lelystad dragen bij aan de populariteit: „Dronten had vorig jaar iets van tachtig deelnemers.”

Achter een boot

Inmiddels is hij één van de grootste waterskischolen van het land: „Althans, als het gaat om waterskiën achter een boot. Je hebt in het land ook diverse kabelbanen. Dat is op zich dezelfde tak van sport, maar de belevenis achter een boot is heel anders. Bovendien geven wij één-op-één lessen.”

Het bedrijf van de Drontenaar is het afgelopen jaar explosief gegroeid omdat hij nauwelijks hinder ondervindt van corona: „Want het waterskiën gebeurt in de open lucht en je kunt heel makkelijk op afstand les geven. Op het water is de afstand zelfs nog veel groter. Dat is behoorlijk coronaproof en dat hebben we vorig jaar goed gemerkt.”

.