Wifi in het centrum moet betaald worden door de ondernemers zelf
Wifi in het centrum moet betaald worden door de ondernemers zelf brugmedia.nl

Wifi in het centrum moet betaald worden door de ondernemers zelf

Partnerbijdrages

DRONTEN - B en W vinden dat er 'publieke wifi' moet komen in het centrum van Dronten. De structurele kosten hiervan worden betaald door het Ondernemersfonds. Deze nieuw op te richten stichting krijgt haar geld uit de 'reclamebelasting', die de ondernemers in het centrum straks moeten betalen.

De fractie van de ChristenUnie zette de vorige maand haar vraagtekens bij het wifi-project, omdat wifi zou zijn ingehaald door nieuwere technieken. Wethouder Dirk Minne Vis antwoordde dat de gemeente er mee doorgaat.

In de papieren

Inmiddels blijkt dat na aanleg de structurele kosten van wifi door het Ondernemersfonds opgehoest moeten worden. ,,Dat kan nogal in de papieren lopen'', vreesde Paul Vermast (GroenLinks). Hij vroeg zich af of de nieuwe stichting zich hiervan bewust is.

Dat laatste is het geval, reageerde wethouder Vis. Volgens hem vallen de structurele kosten mee. Hij voegde er wel aan toe dat de gemeente samen met het Ondernemersfonds gaat kijken hoe het loopt: ,,Als de kosten hoger worden dan verwacht, dan gooien we die niet over de schutting.''