Keurslager Klaver en Polder-Porque vieren Dag van de Slager

Partnerbijdrages

DRONTEN - Polder-Porque, een studentenbedrijf van CAH VIlentum, viert op zaterdag 23 april de Dag van de Slager. Dat gebeurt samen met keurslager Klaver, gevestigd aan Het Ruim in winkelcentrum Suydersee.

Op deze dag kan er ā€™s ochtends tussen 9 en 11 uur een bezoek worden gebracht aan het varkensbedrijf aan de Wisentweg 13a. Vanaf elf uur zijn er activiteiten bij keurslager Klaver.

,, Deze dag zal in het teken staan van een van de oudsten ambachten van Nederlandā€™ā€™, aldus Mascha van Alphen van Polder-Porque, ,,Er zijn diverse activiteiten, zoals een uitbeencursus, demonstratie worsten maken en een barbecuedemonstratie.ā€™ā€™

Geluid door studenten

,,Polder-Porque is een bedrijf dat geleid wordt door studenten. Hierbij streeft Polder-Porque naar vlees met hoogwaardig kwaliteit met een touch uit de polder.ā€™ā€™ Dat vlees kan iedere maand gekocht worden op de streekmarkt op het Havenplein in Dronten. De eerstvolgende streekmarkt is op zaterdag 2 april. Daarnaast kan het varkensvlees ook online besteld worden.

De varkens worden doorgaans traditioneel gehouden op de varkenshouderij van het Aeres Praktijkcentrum. ,,Polder-Porque onderscheid zich doordat alle werkzaamheden op en rond het varken gedaan worden door studenten en zij veel leren van het werken voor Polder-Porqueā€™ā€™, vervolgt Van Alphen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden