Afbeelding
Foto: Aangeleverd

3 manieren om je woonkamer een frisse uitstraling te geven

Partnerbijdrages

Het is niet altijd gemakkelijk om een gezellige en comfortabele woonkamer te creëren. Zelfs de best ontworpen woonkamers voelen na een paar maanden soms wat afgezaagd aan. Je bent het waarschijnlijk beu om steeds dezelfde oude meubels, accessoires en verlichting te zien. Daarom moeten we onze woonkamers van tijd tot tijd een frisse look geven. Gelukkig is het niet al te uitdagend om dit te doen. Hier zijn enkele ideeën die je kan volgen om je woonkamer er weer als nieuw uit te laten zien:

Verander de meubelopstelling

Een makkelijke manier om een kamer een fris gevoel te geven is door je opstelling te veranderen. Vaak denken we dat je nieuwe meubels moet kopen om je kamer weer interessant te maken, maar met de meubels die je hebt kan je vaak al veel bereiken.
Kijk naar je huidige indeling en naar de opties die je hebt om het anders neer te zetten, een tip die je kan gebruiken bij dit process is om de meubels zo in te delen dat je kamer ruimtelijk eruit ziet. Op deze manier krijg je een heel ander gevoel bij de ruimte.

Voeg wat kleur toe

Als je woonkamer vol staat met neutrale meubels en accessoires, ben je zeker niet de enige. Dit is een zeer populaire keuze, en het is geen slechte om mee te gaan. Het kan echter een beetje saai worden als je niet wat kleur toevoegt aan de kamer. Je kan kleur toevoegen door middel van meubels, muren en accessoires. Als je de meubels wilt veranderen, is dit het perfecte moment. Je kunt veel verschillende meubels vinden in allerlei verschillende kleuren. Wanddecoraties zijn een andere uitstekende manier om kleur toe te voegen aan je woonkamer. Ook kan je vloerkleden gebruiken hiervoor, deze komen in allerlei verschillende kleuren. Door gebruik te maken van vloerkleden kun je subtiel kleur toevoegen aan de ruimte zonder hier al te veel geld aan uit te geven. Neem een kijkje bij Floorpassion om inspiratie op te doen voor jouw woonkamer.

Voeg een centraal punt toe

Je woonkamer hoeft niet vol kleur te zitten om er weer fris uit te zien, maar een enkel focuspunt kan heel effectief zijn. Dat kan van alles zijn. Het kan een schilderij zijn, een hoogpolig vloerkleed, of iets anders waar je oog op valt. Als je een centraal punt toevoegt, geef je je woonkamer context. Je kan je focuspunt overal in de kamer plaatsen. Dus kijk naar jouw kamer en of je hier een mooi centraal punt aan kan toevoegen.

Afbeelding
Wethouder Hillebracht hijst vlag voor een 'groene, eerlijke en betere wereld' 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 22 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden