Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Zakenvrouw in Beeld: Bij Kaatje is het huiselijk, gezellig en warm

Partnerbijdrages

DRONTEN – Bij Kaatje koop je kleding, schoenen, woonaccessoires of kaarten. De speciaalzaak in het hart van de stad is huiselijk, gezellig en warm. Kaarsen zorgen voor een lekkere geur en de winkel is vol kleur. Je ziet dat er veel aandacht is besteed aan de inrichting. De zaak is geheel in kerstsfeer. 

Eigenaresse Lizet (34) is geboren en getogen in Dronten en komt uit een echte ondernemersfamilie. Speciaalzaak Jannekee, opgericht door Lizets tante en later samen met haar moeder ligt op loopafstand en neef Marvin is eigenaar van jeanszaak Brothers. De drie zaken organiseerden onlangs gezamenlijk een succesvolle online modeshow.

Lizet volgde een handelsopleiding in Amsterdam, studeerde commercieel modemanagement en Chinees en liep stage in Shanghai. “Terug in Nederland ging ik nadenken over de vraag wat ik wilde. Zou ik expat worden in mijn geliefde werelddeel Azië of zou ik me beter kunnen gaan specialiseren op inkoop?” Lizet heeft ervaring met alle facetten van de modebranche: productie, ontwerp, administratie en in- en verkoop. Ook was ze vertegenwoordigster. 

Lizet omschrijft Kaatje als huiselijk, warm en gezellig. “De meeste klanten zijn vrouwen, van jonge moeders tot negentigjarigen en alles wat er tussen zit. Kaatje is genoemd naar mijn oma, die inmiddels 92 jaar is.” Topmerken bij de kleding zijn Object en Ydence, bij de schoenen Dwrs.

Lizet is blij met Dronten als vestigingsplaats. “We zitten centraal in de polder, klanten komen uit alle windrichtingen zoals Elburg, Kampen of Urk. Dronten is een mooie ruime plaats waar je mooie wandelroutes kunt maken en waar veel speciaalzaken zitten met eigen ondernemers. Kaatje past goed bij dit ondernemersklimaat. Loop ook eens bij Kaatje binnen voor een mooi kerstpakket!”

Het paspoort van 
Naam: Lizet Verheul
Bedrijf: Kaatje
Website: geen. Kaatje is wel goed te vinden op Instagram en Facebook (Kaatjedronten)
Onderneemster sinds: 2011

Waarom ik onderneemster werd
“Ik kreeg elf jaar geleden de kans om een eigen onderneming te starten nadat mijn moeder en mijn tante met Jannekee waren begonnen en ik me daar onder meer bezig had gehouden met inkoop en administratie. Kaatje zat eerst op een andere locatie maar is ruim 2 jaar geleden verhuisd naar een kooppand op de hoek van de Redepassage. Ik heb inmiddels vijf medewerksters.”

Wat de meeste mensen niet van mij weten:
Lizet sprak Chinees. Ze leerde de taal tijdens haar handelsopleiding in Amsterdam. “Ik kan me verstaanbaar maken in een taxi, maar zou fulltime door moeten studeren om me echt in het Chinees te kunnen uitdrukken.”

Dit is een partnerbijdrage van:
Kaatje Dronten
De Redepassage 28 Dronten
Tel. 0321-701 269
InstagramFacebook

Afbeelding

Nick de Vries

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 6 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden