Foto: Niek Erents

Van uw specialist…..

Partnerbijdrages

Van uw specialist Rob Tocanis: Het besparen van energie is een hot item. Momenteel liggen de energieprijzen hoog, velen zijn op zoek naar manieren om energie te besparen en de energierekening zo laag mogelijk te houden. Gelukkig zijn hier talloze manieren voor. 


Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet in en rondom het huis:

Isoleren via ramen
Niet alleen kunt u de woning beter isoleren middels de muren maar ook zeker middels de ramen. Uw woning verliest de meeste warmte via de ramen. De meeste woningen bevatten minimaal dubbel glas, maar zelfs bij dubbel glas verliest u nog 20% aan warmte. Nu zou u kunnen overwegen te investeren in HR+++ glas maar ook in raamdecoratie zijn er isolerende mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dupligordijnen. De bijzondere honinggraatstructuur werkt isolerend. Daarnaast zijn er in het gebruik van raamdecoratie ook nog een heleboel tips en tricks voor betere isolatie welke wij u graag uitleggen in de showroom!


Styling Bregje Nix - Alexander van Berge

Isoleren met vloeren en tapijten
Kun je ook isoleren met vloeren? Ja dat kan zeker! Een kurkvloer is hier een goed voorbeeld van. Kurk houdt namelijk warmte vast, deze vloer zal niet gauw koud aanvoelen aan uw voeten. Daarbij ziet kurk er tegenwoordig uit als pvc! Er zijn heel veel mogelijkheden met een kurkvloer. Tapijt met de juiste ondervloer heeft ditzelfde effect. Beschikt u over vloerverwarming, dan is een pvc-vloer de beste keuze, de warmte van de vloerverwarming trekt hier gemakkelijk doorheen. Wat ook weer resulteert in fijne warme voeten. Heeft u net een nieuwe vloer of bent u tevreden over uw huidige vloer? Dan is een vloerkleed een mooie toevoeging voor uw woning. Vloerkleden hebben hetzelfde effect als tapijt, zo is toch een deel van uw vloer wat warmer aan de voet.


styling Bregje Nix - Photography Alexander van Berge

Isoleren middels gordijnen
Het meest eenvoudige is het isoleren middels overgordijnen of zelfs met InBetweens. In het geval van overgordijnen zijn er vele stoffen welke speciaal gemaakt zijn voor de extra isolatie en bij InBetweens kun je stilstaande lucht tussen gordijn en raam creëren waardoor er een natuurlijke isolatie ontstaat.

Energie besparen bij ramen en deuren
Naast de tip over de verbetering van het glas en de raamdecoratie is er nog een optie, namelijk ramen en deuren voorzien van tochtstrips. Deze strips zorgen ervoor dat de kou die langs de randen naar binnen komt tegen wordt gehouden. Wat ook weer resulteert in meer warmte behoud in huis.

Isoleren met buitenzonwering
Met het aanbrengen van rolluiken en zelfs screens kunt u een isolatie-effect bereiken van 40%! Daarnaast hoeft buitenzonwering niet meer met electra van binnen aangesloten te worden, tegenwoordig kan dit ook doormiddel van solar. De screens en rolluiken zijn met een afstandsbediening vanuit binnen en buiten te regelen. In combinatie met een smart hub kunt u deze ook op tijd instellen, ook kunt u aan deze smart hub ook uw verlichting (Philips hue), muziek (Sonos) en raamdecoratie toevoegen. Onze adviseurs staan er klaar voor!

Wij adviseren u graag in ons adviescentrum!

Dit is een partnerbijdrage van Decorette Elburg