Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Overstappen naar het beroep van operator

Partnerbijdrages

Het UWV publiceert ieder jaar een lijst met functies waar de krapte op de arbeidsmarkt groot is. Je kunt dan ook voor deze functies vaak eenvoudig een baan vinden. Deze kansrijke beroepen bieden dan ook veel mogelijkheden als jij je wil laten omscholen. Als je interesse hebt om je om te scholen richting een technisch beroep, dan heb je geluk! Hier zijn de kansen enorm. Maar wat is nu een kansberoep in de technische sector? In dit artikel lichten we het beroep van operator graag toe.

Wat doet een operator?

Wanneer je als operator aan de slag gaat, dan ben je een belangrijk onderdeel van het productieproces. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat machines blijven draaien, lost storingen op wanneer deze er zijn en stelt machines in. Je weet hierdoor nooit hoe jouw werkdag er precies uitziet, dus je moet van afwisseling houden. Daarnaast werk je ook vaak in ploegendiensten, omdat de machines altijd aanstaan. Dit betekent dat je de ene dag vroeg in de ochtend begint, en de andere keer start je in de avond. Dit vraagt wel wat van je, maar je loon wordt hierdoor ook hoger.

Aan de slag als operator

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als operator? Dan kun je verschillende stappen nemen om dit beroep uit te voeren. Ga bijvoorbeeld eens kijken of er in de omgeving van Dronten bedrijven zijn die een interne opleiding aanbieden. De combinatie om intern leren en direct te werken bij het bedrijf wordt namelijk steeds populairder. 

Een andere optie is om direct te starten met een cursus operator. Je kunt dit vaak naast je huidige baan doen, door bijvoorbeeld een avondvariant te volgen. Hierdoor kun je jouw huidige loon nog behouden, zodat je rustig de overstap kunt maken. Of kies voor de optie om een cursus te volgen, maar wel direct praktijkervaring op te doen bij een bedrijf. Wat het beste bij jou past, hangt af van je wensen en eisen.

Waar wacht je nog op?

Maak de overstap naar het beroep van operator en ontdek de vele mogelijkheden die dit beroep te bieden heeft. Door de grote vraag naar operators is de kans op baangarantie zeer hoog. Ben je nog niet overtuigd? Neem dan contact op met technische bedrijven of een technische opleider en stel al je vragen. Het is nooit te laat om een nieuwe uitdaging aan te gaan en je carrière een nieuwe impuls te geven. Kies voor de toekomst en maak de stap naar het boeiende beroep van operator!

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden