Medewerkers van Aarts Infra aan het werk.
Medewerkers van Aarts Infra aan het werk. Foto: Erik Karst

‘Ontwikkelfonds maakt investeren in personeel mogelijk’

Partnerbijdrages

Aarts Infra investeert graag in scholing van medewerkers. Bij het erkend leerbedrijf uit Dronten werken zeven medewerkers en drie daarvan hebben het afgelopen jaar een opleiding gevolgd. Via de subsidiegelden van het Ontwikkelfonds van Upgrade jezelf Regio Zwolle ontving Aarts Infra een tegemoetkoming in de studiekosten. “Het Ontwikkelfonds is een mooi initiatief dat het voor kleine bedrijven draaglijk maakt om te investeren in scholing”, vindt Sabina Aarts van Aarts Infra.

Het jonge bedrijf is gespecialiseerd in het maken van huisaansluitingen voor gas, water en elektra in nieuwbouwwijken. Maar ook saneert Aarts Infra aansluitingen in bestaande woningen. “Daarom hebben drie van onze medewerkers met succes de mbo2-opleiding ‘Infratechniek monteur Gas/Water/Warmte’ gevolgd. Het ging om een avondopleiding bij Opleidingscentrum Gelderpoort in Hattem. Elke dinsdagavond gingen ze naar school”, vertelt Aarts.

Gouden tip

Per toeval werden ze geattendeerd op de mogelijkheden van Upgrade jezelf Regio Zwolle, vertelt Sabina Aarts die samen met haar man Tom het bedrijf runt. “Toen we onze monteurs inschreven voor de opleidingen bij Gelderpoort, vertelde een medewerker daar over het Ontwikkelfonds. Ik had daarvoor nog nooit van Upgrade jezelf gehoord. We zijn blij met die gouden tip, omdat de opleidingen voor ons toch een grote uitgave zijn. De subsidie maakt de kosten op deze manier beter behapbaar, zeker voor ons als kleine onderneming. Echt een mooi initiatief.” 

De aanvraag verliep vervolgens vlekkeloos, herinnert Aarts zich. “Die ging heel goed. De website van Upgrade jezelf is gebruiksvriendelijk, makkelijk en duidelijk. Je moet formulieren invullen, maar dat ging vlot en was niet ingewikkeld. Ook hadden we snel een reactie en bevestiging van Upgrade jezelf. En de subsidie hadden we ook zo binnen.” 

Doorleren

Bij Aarts Infra is persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. “Als erkend leerbedrijf mogen we mensen zelf opleiden. Zeker in deze tijd is scholing belangrijk, want er stoppen in onze sector meer mensen dan dat er nieuwe bijkomen. We hebben een mooi vak waar we trots op mogen zijn en zijn blij dat wij op deze manier ook monteurs kunnen opleiden. Zoals bekend, is er veel vraag naar monteurs in ons vakgebied. Iedereen wil graag zonnepanelen, een warmtepomp en van het gas af. Om dit te kunnen blijven realiseren, is het erg belangrijk dat ons net goed onderhouden blijft.” 

Sabina moedigt andere bedrijven in Gemeente Dronten aan om net als Aarts Infra gebruik te maken van het Ontwikkelfonds. “Dat geldt voor elk bedrijf dat wil investeren in scholing van personeel, maar zeker ook voor ondernemingen in de infrawereld. De kosten voor monteursopleidingen zijn torenhoog; de subsidie is een mooie mogelijkheid om nieuw of bestaand personeel de kans te bieden om in zichzelf te investeren.”

Meer weten over het Ontwikkelfonds van Upgrade Jezelf? Ga voor meer informatie en vrijblijvend advies naar www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Dit is een partnerbijdrage van:
Upgrade Jezelf
www.upgradejezelfregiozwolle.nl


Foto: Aangeleverd

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 7 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 7 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 8 uur geleden