Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veilig werken met VCA in Dronten

Partnerbijdrages

Ook in Dronten en omgeving werken duizenden mensen op werkplekken met verhoogde veiligheidsrisico’s. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sectoren als de bouw en industrie. VCA-cursussen, aangeboden in steden als Lelystad en Zwolle, bieden professionals uit Dronten en omstreken een uitstekende kans om hun kennis op het gebied van veilig werken te vergroten. 

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, een programma dat specifiek ontworpen is om werknemers inzicht te geven in veilige werkpraktijken. Dit omvat het herkennen van potentiële gevaren en het effectief implementeren van veiligheidsmaatregelen. Vooral voor degenen die werkzaam zijn in risicovolle omgevingen, is deelnemen aan een VCA-cursus een belangrijke stap voorwaarts in professionele ontwikkeling. 

Binnen het VCA-programma zijn er twee niveaus: Basis VCA, gericht op uitvoerende werknemers die dagelijks risico’s tegenkomen op de werkvloer, en VOL-VCA voor leidinggevenden en zzp’ers. Bij deze laatste VCA-variant ligt de nadruk op veiligheidsmanagement en het bevorderen van een veiligheidscultuur binnen teams. 

Werknemers die actief zijn in sectoren met verhoogde veiligheidsrisico’s en met het oog hierop graag een cursus VCA in Dronten willen volgen, kunnen hiervoor terecht in Lelystad en Zwolle. VCANederland organiseert hier klassikale cursussen die interactief en praktijkgericht zijn. In deze cursussen leren deelnemers van ervaren instructeurs en kunnen ze direct vragen stellen en discussiëren over de toepassing van veiligheidsprincipes. 

Naast de mogelijkheden voor klassikale cursussen zijn er ook opties voor online studies of zelfstudie met een cursusboek beschikbaar. Deze flexibele studiemethoden zorgen ervoor dat de VCA-cursussen toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun leervoorkeuren of werkschema’s. 

Door deel te nemen aan een VCA-cursus investeren werknemers in Dronten en de omliggende regio’s niet alleen in hun eigen veiligheid, maar dragen ze ook bij aan het creëren van een veiligere werkomgeving voor iedereen.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 21 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 21 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 22 uur geleden