Ook trucks weer op pad

DRONTEN - Noem het inmiddels gerust een traditie, de Flevo Truckerstour op Koningsdag. Ook dit jaar trok de stoer weer door de gemeente Dronten en dat leverde een kabaal van toeterende vrachtwagens op. 

Alle vrachtwagens verzamelden op de Educalaan, waarna er koers werd gezet naar De Rede. Daar werd het officiƫle startsein gegeven, waarna een lange stoet van vrachtwagens door de gemeente trok. Via De West en de Rietweg werd er koers gezet naar het buitengebied, waar een tussenstop bij Hans & Grietje volgde. Na een activiteit trok de stoer verder.

Eerst Biddinghuizen

Allereerst kwam de stoet aan in Biddinghuizen, waar de chauffeurs en de passagiers een warm welkom kregen. Vanuit daar reden de trucks via de Drontermeerdijk en de Vossemeerdijk richting Swifterbant, waar ook de nodige belangstellenden langs de weg stonden. De Flevo Truckerstour zette vervolgens weer koers richting Dronten, waar de stoet terugkeerde op de Educalaan.
De Flevo Truckerstour wordt ieder jaar georganiseerd en is bestemd voor kinderen uit de gemeente Dronten die ziek, gehandicapt of een beperking hebben.