Opdreef weer op programma

BIDDINGHUIZEN - ‘We mogen weer, dus we gaan weer.' Zo luidt de kop van het bericht van Stichting De IJsvogel over de Opdreef feestweek. Van 13 tot en met 17 juli keert de traditie weer terug in Biddinghuizen, waar gedurende de week meerdere activiteiten plaatsvinden. Nieuwe activiteiten zijn er ook, genoemd worden de hobbybeurs en de spelavond ‘Ik hou van Holland'.

‘Flevoland helpt Oekraïne’

DRONTEN - De Provincie Flevoland en Flever hebben de site ‘Flevoland helpt Oekraïne’ gelanceerd. Deze site komt als aanvulling op het eerder opgerichte meldpunt. Dit meldpunt werd opgericht om lokale en regionale initiatieven te ondersteunen. Het doel van de site is om inwoners en organisaties in Flevoland die zich inzetten of in willen zetten voor Oekraïne te versterken. 

Vertraging Blauwe Dromer

BIDDINGHUIZEN - Weer lukte het de provincie Flevoland niet om tijdens de renovatie aan sluis de Blauwe Dromer in Biddinghuizen een deadline te halen. In eerste instantie zou het vanaf 2 mei mogelijk zijn om twee keer per dag een doorvaartmogelijkheid te bieden, maar dit werd pas vanaf 6 mei. Inmiddels is het wel mogelijk, vanaf 1 juni moet de sluis weer volledig in gebruik zijn.