Fraai bedrag Oekraïne

DRONTEN - Leerlingen van SBO De Driemaster hebben de afgelopen periode een bedrag van liefst 4.000 euro opgehaald voor Oekraïne. Een eerste cheque werd overhandigd aan een Oekraïense moeder van een van de leerlingen, later volgde er nog een aanvulling.

Winkelwagens vol met flessen werden ingeleverd bij verschillende supermarkten in Dronten, zo haalden leerlingen geld op voor Oekraïne. Ook zochten leerlingen van de basisschool voor speciaal onderwijs sponsoren voor hun sponsorloop, waarvan de volledige opbrengst ook naar deze actie ging.
Werner Nijdam, directeur van De Driemaster, reikte een eerste cheque uit aan mevrouw De Jong, afkomstig uit Oekraïne. Op de cheque stond het fraaie bedrag van 3.750 euro. “Het is een heel mooi resultaat. Alle leerlingen hebben er hard hun best voor gedaan de afgelopen periode”, laat de basisschool weten.

Aanvulling

De leerlingen deden hun best om een zo groot mogelijk bedrag op te halen en mede daarom kwam er later nog een aanvulling op het bedrag. Het resultaat bleek hoger uit te vallen, waardoor mevrouw De Jong een cheque van 4.000 euro mocht overhandigen aan de Dronter ondernemer Niels Baars van Roos-KCB.
Het volledige bedrag is overgemaakt aan 'Hulp voor Oekraïne'. Het bedrijf Roos-KCB regelt onder andere passende goederen en donaties om gewonde soldaten te kunnen verplegen. "Door dit prachtige geldbedrag kunnen nog meer hulpgoederen met vrachtwagens naar Oekraïne worden gestuurd", laat de school nog weten.

Driemaster

SBO ‘De Driemaster', is een school met een oecumenisch karakter, met oog voor structuur en rust, met aandacht voor de eigenheid van het kind. Op de school krijgen kinderen in kleine groepen onderwijs op maat van gespecialiseerde leerkrachten. Kinderen bouwen weer vertrouwen op, door leren en praktische vorming af te wisselen, en zo hun mogelijkheden ontplooien voor een plek in de maatschappij waarin ze opgroeien.
Het is een school voor speciaal basisonderwijs. Dat betekent dat de leerlingen van SBO de Driemaster een toelaatbaarheidsverklaring nodig hebben om geplaatst te worden (TLV).