Patrick Posthuma, trainer asv Dronten, speelt met zijn ploeg om de titel.
Patrick Posthuma, trainer asv Dronten, speelt met zijn ploeg om de titel. Foto: ©maartenheijenk.nl

De titelrace in 2G: gaat asv Dronten het volhouden? Of toch Batavia'90?

DRONTEN - Het wordt ongetwijfeld een apotheose om de vingers bij af te likken. De titelrace in 2G kan rekenen op vele belangstellenden, want de voetballers van asv Dronten vechten samen met Batavia'90 om het kampioenschap.

Asv Dronten heeft zichzelf de afgelopen weken naar een uitstekende uitgangspositie gevoetbald. Bij het ter perse gaan van deze krant werden de laatste elf wedstrijden niet verloren en nog opvallender is het aantal tegendoelpunten in die wedstrijden: slechts drie. Lunteren was op 15 maart de laatste ploeg die het voor elkaar kreeg om een doelpunt tegen asv Dronten te maken, daarna lukte dat zeven teams niet. 

Het heeft tot resultaat dat asv Dronten zich naar een mooie voorsprong heeft gespeeld, concurrent Batavia'90 heeft na twintig wedstrijden immers drie punten minder. Die ploeg ontsloeg enkele weken geleden trainer Habib al Mohsinawi, hij werd vervangen door oude bekende Michel van Oostrum. Onder zijn leiding willen de Lelystedelingen nog voorbij aan asv Dronten. 

Onderling duel

Pikant is de wedstrijd van 14 mei, als asv Dronten op bezoek gaat bij Batavia. Een rechtstreeks duel om de titel? Als de Drontenaren tot die tijd blijven winnen, kunnen ze gezien het uitmuntende doelsaldo nog een nederlaag hebben. Maar die gedachte zal ongetwijfeld niet leven, op 14 mei een klap uitdelen is het doel.