Afbeelding
Foto: Dronten Marketing

Dronten heeft nu haar eigen tulp: de Polder Pink

DRONTEN - Dronten heeft sinds twee weken haar eigen tulp: de Polder Pink. In het centrum van Dronten werd de tulp onlangs gedoopt en kon het publiek haar voor het eerst zien. 

De naam werd bedacht door Judith Versluit, die meedeed aan een door Dronten Marketing uitgeschreven wedstrijd. In het bijzijn van locoburgemeester Ton van Amerongen en initiatiefnemers Dronten Geeft Je De Ruimte, Tulpenroute Flevoland en teler Triflor werd de tulp gedoopt.
“Een prachtige dubbel roze gefranjerde eigen tulp voor ons kleurrijke gebied; een feestelijk én trots moment voor Dronten”, stelt Josje Waagmeester namens Dronten Geeft Je De Ruimte. “Met het ontwikkelen van onze tulp willen we iedereen nog bewuster maken van de lokale schoonheid. Met het doopmoment van vandaag laten we die schoonheid en trots letterlijk zien. Polder Pink is één van die vele mooie gezichten van Dronten.”
De doop kon op applaus van het publiek rekenen.

Aantrekkelijker

Ook Van Amerongen is zich bewust dat Dronten gebaat is bij de tulp. “De productie van tulpen is een groeiende sector in Dronten. De teelt maakt het buitengebied nog aantrekkelijker voor toeristen en recreanten. Je ziet in deze sector dat innovatie en duurzaamheid een steeds grotere rol spelen. Door innovatie kan er steeds meer geproduceerd worden met minder water en grondstoffen.”
Herman Vermeer van Tulpenroute Flevoland benadrukte nog dat dit het moment is om de tulpenvelden rond Dronten te bezoeken. “Ook de appel- en perenbomen staan nu mooi in de bloesem. De bloei geeft het buitengebied kleur. Langs de route zijn er diverse activiteiten te ondernemen. De tulpen bloeimeter staat nu op zo’n 75 procent. Wacht dus niet te lang, maar ga er vooral de komende week op uit om de velden te bekijken.”
Na de doop van de Polder Pink werden er bossen tulpen uitgedeeld aan voorbijgangers. Zij kregen er eentje voor zichzelf en een bos om aan een ander te geven.