Mogema Aalberts naar Poort Dronten: 12 hectare

DRONTEN - Mogema Aalberts advanced mechatronics gaat zich vestigen in Dronten. Op De Poort van Dronten heeft het bedrijf een gebied van 12 hectare gekocht. 

Bas Bonnier, directeur van Mogema, en burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Dronten ondertekenden enkele weken geleden de koopovereenkomst op het bedrijventerrein zelf. Wethouder Irene Korting heette het bedrijf welkom.
“Een bedrijf met ambitie, die de komende jaren voor 200 nieuwe banen wil zorgen en de Nederlandse maakindustrie in Flevoland op de kaart wil zetten, is in Dronten meer dan welkom. Het spreekt ons enorm aan dat er voor de nieuwbouw, van ontwerp tot realisatie, wordt gestreefd naar verduurzaming”, aldus Korting tijdens een van haar laatste optredens als wethouder. Korting keert immers niet terug in de nieuwe coalitie.

Aluminium frames

Bonnier, directeur van Mogema, is zeer blij om uit te kunnen breiden naar Dronten. Het hightech bedrijf produceert hoogwaardige aluminium en stalen machineframes, vacuümkamers en mechatronische systemen. In ‘t Harde worden de stalen frames geproduceerd, de productie van aluminium frames gaat naar Dronten.
“De vraag naar extreem nauwkeurige stalen en aluminium frames blijft de komende jaren sterk groeien. Dronten biedt ons daar alle ruimte voor, is centraal gelegen en goed bereikbaar. Naast de productieruimten wordt er ook een kantoor gerealiseerd en gaat een langgekoesterde wens van ons in vervulling om een bedrijfsschool te realiseren”, vertelt Bonnier.

Poort van Dronten

De Poort van Dronten is het nieuwste bedrijventerrein van Dronten en grenst aan de westelijke kant van bedrijventerrein Business Zone Delta. Mogema Aalberts is het achtste bedrijf dat zich vestigt op De Poort van Dronten. Uienpoort, ACP International, Bangma verpakking, Plukon Convenience, NXT, de FEBO en de Subway gingen Mogema voor.