Zoektocht naar hond

BIDDINGHUIZEN - De brandweer heeft vorige week tevergeefs gezocht naar een hond in de problemen. Aan het einde van de donderdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een dier in de problemen en dat bleek te gaan om een hond. Die was zoekgeraakt rond de Rietweg, nadat hij achter een zwaan aan snelde. Hij bleek aan de andere kant van het midden gelegen meer te zijn beland, maar de brandweer kreeg de hond niet te pakken. Ook de duikploeg werd nog ingezet, maar de hond is niet meer aangetroffen.

Korfvlechter internationaal

BIDDINGHUIZEN – Korfvlechter Rob Triest uit Biddinghuizen heeft wederom een internationale opdracht binnengehaald. Nadat hij eerder al een opdracht deed voor het Kunsthistorisch museum in Wenen, gaat hij nu aan het werk met een project uit Vlaanderen. Triest gaat aan de slag met twee bijenkorven uit 1924, waarvan hij de onderste ringen moet restaureren. “Geen eenvoudige opdracht, maar dat maakt het juist spannend”, vertelt Triest.
Het is ook nog eens een bijzondere klus vanwege de emotionele waarde. De twee korven zijn van de grootvader van de opdrachtgever geweest.

Staf ASVD uitgebreid

DRONTEN - ASVD Korfbal heeft het voor elkaar gekregen om de trainersstaf rond het eerste team verder uit te breiden. Eric Geijtenbeek wordt de nieuwe hoofdtrainer en hij wordt komend seizoen bijgestaan door assistent-trainer Niels van Ravenswaaij. De club is nog op zoek naar een trainer voor het tweede team. 

Paradijsvogels zoekt leden

BIDDINGHUIZEN - De Paradijsvogels uit Biddinghuizen zoekt nieuwe leden. Het vrouwenkoor hield begin mei al een open repetitie, maar blijft op zoek naar aanvulling. Het koor staat onder leiding van Francis Evers, volgens het koor een bevlogen dirigent. “Ons repertoire is vooral lichte muziek en popmuziek, met soms een uitstapje naar licht klassiek of volksmuziek in verschillende talen.”

Biddinghuizen viert jubileum

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft een commissie in het leven geroepen om het zestigjarig bestaan van het dorp niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. In oktober 2023 bestaat het dorp daadwerkelijk zestig jaar en dat moet groots gevierd worden.
Dyane van Bavel, Amy Rommens, Sanne Sarphatie, Charlotte Kooi, Teun van Beek, Jan Schuurhuis, Wim Kaptein en Gert Jan van Tilburg nemen plaats in de commissie. Er wordt gesproken over ‘een spectaculair jaarprogramma met fantastische evenementen'.
"Wij doen een oproep aan alle verenigingen, clubs, organisaties en religieuze groeperingen. Heeft u een origineel idee? Deel dit en wij kijken naar de mogelijkheden.”