BAS naar de vierde klasse

BIDDINGHUIZEN - BAS is aankomend seizoen vierdeklasser, want in de nacompetitie ging het in de finale onderuit. De ploeg van trainer Arjen Bredewolt verloor na verlenging met 1-2 van Daarlerveen en zakte zodoende af naar het laagste niveau. 

Daarmee komt er voor BAS een einde aan een periode van dertien seizoen in de tweede- en derde klasse. De Biddinghuizenaren promoveerde in het seizoen 2008-2009 naar de derde klasse en nestelde zich eigenlijk vanaf het eerste moment in de subtop. Het eerste jaar werd BAS bijvoorbeeld keurig vierde, terwijl het daarna nooit lager eindigde dan een zesde plaats.

Kampioen

In het seizoen 2012-2013 werd BAS kampioen van de derde klasse, terwijl het een jaar later zelfs in aanmerking kwam voor de nacompetitie naar de eerste klasse. Door in de laatste speelronde te winnen bij asv Dronten had BAS nog kans, maar de concurrentie beging geen misstap. De knappe derde plaats leverde niets op.
Een jaar later degradeerde BAS naar de derde klasse, waar het vervolgens weer acht jaar keurig in de subtop mee zou draaien. Het seizoen 2021-2022 werd de ploeg echter fataal. In de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse werd afgerekend met 't Harde (5-1) en Terborg (0-2), maar in de finale tegen Daarlerveen ging het in de verlenging mis. En dus wacht aankomend seizoen de kelderklasse, waarin het onverwachts niet in een competitie zit met Reaal Dronten.