Ketelhaven: naast appartementen ook restauratie

KETELHAVEN - De plannen voor herontwikkeling van de buitendijkse landtong bij Ketelhaven blijken iets meer in te houden dan alleen het bouwen voor permanente bewoning. Ook komt er een wandelroute op de landtong en wordt jachthaven Inter Marina onder handen genomen, zo blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad van Dronten.

De plannen komen van de heer Groenenboom, eigenaar van de mestdrogerij in Ketelhaven. Hij wil 54 appartementen realiseren, zodat de verpauperde landtong weer aantrekkelijk wordt om te wonen. Maar dat is niet het enige, want ook wordt er een markante woning gebouwd die qua ontwerp op een bruchtwachterswoning lijkt en er zijn plannen om een woning ten dienste van het nieuwe horecapunt te realiseren.
Daarnaast komt er een wandelroute over de landtong en wordt jachthaven Inter Marina gerenoveerd en gemoderniseerd. Het bestaande havenkantoor wordt dan verplaatst naar de zuidzijde van Lands End. Inter Marina beschikt over 70 ligplaatsen.

Inzage

Het voorontwerp van het plan ligt tot en met 10 augustus ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, waar je op afspraak terecht kunt. Daarnaast is het bestemmingsplan beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Iedereen kan schriftelijk of mondeling een reactie inbrengen.