Interreligieuze bijeenkomst

BIDDINGHUIZEN - In een feesttent in Biddinghuizen is zondag 17 juli voor de vijftiende keer de interreligieuze bijeenkomst. De inloop is om 14.00 uur, de bijeenkomst start om 14.30 uur.
Thema van de bijeenkomst is ‘verscheidenheid in eenheid’. ‘Hoe gaat u om met de mening van een ander, staat u daarvoor open en gaat u in gesprek of sluit u zich daarvoor af. Er zullen een aantal mensen komen die vanuit verschillende geloofsrichtingen of levensovertuiging hun ervaringen daarover met u willen delen’, meldt de Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen.
Ook burgemeester Jean Paul Gebben is van de partij, net als ds Margriet van de Bunt en Imam Ismael Hakki Celedi. Herma Loohuis zingt tussendoor, het geheel wordt geleid door Tineke Stuifzand.
De bijeenkomst is het einde van de feestweek in Biddinghuizen. Op zaterdag is er het Opdreef Festival, waar de hele avond verschillende artiesten op het podium verschijnen.

Inbrekers slaan weer toe

DRONTEN - Na een ferme daling tijdens de coronacrisis zijn woningen in de gemeente Dronten dit jaar weer vaker slachtoffer van inbraken. In totaal steeg het aantal met 27 ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee kent in Flevoland alleen Almere een hoger aantal.
In iedere Flevolandse gemeente stijgt het aantal inbraken, blijkt uit onderzoek van Independer.nl. In Dronten is de kans op een inbraak het grootst. Per 1.000 huishoudens werd er van januari tot en met mei 2,19 keer ingebroken. Het provinciale gemiddelde ligt op 1,82 inbraken per 1.000 huishoudens.