Gratis een film kijken

BIDDINGHUIZEN - FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen verandert op woensdag 20 juli in een bioscoop. Van 14.00 tot 15.30 uur draait er dan een Nederlandse animatiefilm.
‘In deze Nederlands gesproken animatiefilm ga je mee op avontuur in de bossen. Want wat doe je als je bigfoot-vader opeens verdwijnt terwijl hij actie aan het voeren is tegen een oliemaatschappij? Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar’, meldt de bibliotheek in een persbericht.
Tijdens de pauze staat er voor iedereen wat drinken en iets lekkers klaar. De gratis kaarten zijn te verkrijgen bij de balie of via de site van de bibliotheek.

Wandelbrug weer open

DRONTEN - Wethouder Lazise Hillebregt heeft de brug tussen de Warmonderhof en het Wisentbos geopend. De brug was al een tijdje gesloten, maar met behulp van de Stichting Participatie Wisentbos is de brug aangepakt en weer veilig om te betreden.
De restauratie van de brug was een co-creatie van vrijwilligers, een opzichter van Dura Vermeer en werd gesponsord door het Outlet centrum. ‘Al enige tijd was de wandelbrug afgesloten, omdat het loopvlak onbetrouwbaar was. Na overleggen met Staatsbosbeheer en Stichting Warmonderhof bleek dat er eigenlijk geen eigenaar van de wandelbrug was’, zo wordt gemeld.
De stichting is vervolgens een plan gaan maken om de brugdelen op een circulaire manier  te vervangen. Wethouder Lillebregt noemde het ‘een prachtig voorbeeld van hoe inwoners en bedrijven in Dronten samen iets kunnen bereiken’.

Duo gepakt in Kampen

DRONTEN/KAMPEN - Een tweetal uit Dronten is aangehouden vanwege winkeldiefstal bij een supermarkt in Kampen.
Het duo, 29 en 25 jaar, stal uit een supermarkt aan De Arend in Kampen. Van de winkelier kregen de twee een winkelverbod opgelegd. Ook werden ze overgebracht naar het politiebureau, waar verder onderzoek werd gedaan.

Aantal gedupeerden stijgt 

DRONTEN - Het totaal aan Drontenaren die mogelijk gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire is gestegen naar 93. In november 2021 waren dat er nog 80, zo stelde burgemeester en wethouders destijds.
Inmiddels zijn dat er dus 93, zo schrijft het collega na vragen van SP en de ChristenUnie. Van die 93 zijn er inmiddels 35 door de Belastingdienst ook daadwerkelijk aangemerkt als gedupeerde.
SP en ChristenUnie vroegen het college om de uithuisplaatsingen nogmaals tegen het licht te houden, omdat landelijk bleek dat er ook sprake is geweest van vrijwillige uithuisplaatsing en er kinderen zijn die door andere redenen niet in beeld zijn.
Het college laat weten dat er geen sprake is van vrijwillige of gedwongen uithuisplaatsingen.