René Karst in de tent op het Meerpaalplein.
René Karst in de tent op het Meerpaalplein. Foto: Fotostudio Wierd - Mischa Massink

Zimmerman: ‘Veiligheid en welzijn staan centraal’

Algemeen

DRONTEN - De organisatie spreekt van ‘uitzonderlijk warme Meerpaaldagen’, maar kijkt vooral terug op drie geslaagde dagen. Voorzitter Sonja Zimmerman vertelt onder andere dat er geen noemenswaardige incidenten zijn geweest.

Het waren drie geweldige dagen waarbij nagenoeg alles is verlopen zoals we dat van tevoren hadden bedacht”, begint de voorzitter, die zag dat de bezoekers goed op de hoge temperatuur waren voorbereid. “Wij kijken dan ook positief terug op een editie zonder noemenswaardige incidenten. Dat is mede te danken aan de inzet van ruim 150 vrijwilligers die zich jaarlijks voor dit prachtige evenement inzetten. Ook een speciaal woord van dank aan de EHBO, die direct kon opschalen wanneer omstandigheden daarom vroegen.”

De organisatie twijfelde vooraf nog wel even in welke vorm het festival na corona moest terugkeren, maar toch werd er gekozen voor de traditionele vorm. En met succes, want namen als René Karst, Samantha Steenwijk en Dronter coverbands Suit Up! en Amplifier zorgden voor een volle tent op het Meerpaalplein. “Zoals altijd was er voor ieder wat wils. Mijn persoonlijke hoogtepunt was René Karst en dan spreek ik niet over het optreden. Zijn optreden viel tegelijk met zijn verjaardag. Na terugkomst backstage van het Agri FlevoTrade podium hebben we René met een hele club vrijwilligers opgevangen om hem te verrassen en een taart aan te bieden. Dat is wat de Meerpaaldagen de Meerpaaldagen maakt. Samen komen, samen zijn en samen genieten”, vindt Zimmerman.

Hitte

Eigenlijk was het, zeker overdag, net wat te warm voor de Meerpaaldagen. De organisatie moest gedurende het weekend ook besluiten om enkele activiteiten niet door te laten gaan, vooral die waarbij veel fysieke inspanning vereist was. Zimmerman: “Dat is natuurlijk jammer, maar de veiligheid en het welzijn van de duizenden bezoekers staan centraal. Zo hebben we tijdens de seniorenmiddag op vrijdag extra water uitgedeeld en zijn er extra waterpunten op het terrein geplaatst, voor het eerst in de geschiedenis van het evenement.”

Voor in de agenda

De volgende editie van de Meerpaaldagen is al gepland. Voor in de agenda: de 31ste editie vindt plaats op 10, 11 en 12 augustus 2023.