Diana ‘Sleepboot van het jaar’

BIDDINGHUIZEN - De sleepboot Diana is tijdens het Sleepbotenfestival in Biddinghuizen uitgeroepen tot ‘Sleepboot van het jaar’. “De keuze was enorm moeilijk, want eigenlijk waren alle aanwezige boten prachtig en zeer uniek!”, laat De IJsvogel in een bericht weten. 

De IJsvogel kijkt terug op een naar eigen zeggen ‘supergeslaagde’ editie van het Biddinghuizer Sleepbotenfestival. Onder fantastische weersomstandigheden was het aantal bezoekers boven verwachting. Terwijl sleepboot Diana de titel voor sleepboot van het jaar in de wacht sleepte, werd de teleurstelling vanwege het annuleren van de kermis grotendeels vergeten door de aanwezige springkussens en suikerspinnen. “Het sfeertje werd extra gezellig door de optredens van de diverse bands.”

Ideeën 

De IJsvogel staat altijd open voor suggesties om het festival nog beter te maken, zo vertelt Teun van Beek namens de organisatie. “We kijken terug op een heel geslaagd evenement, wat niet wegneemt dat we altijd open staan voor suggesties. Heb je leuke ideeën die mooi bij dit festival zouden passen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. We zijn op diverse manieren te bereiken, onder andere via Facebook, maar natuurlijk ook via onze website www.ijsvogel.net.”
Daarnaast is De IJsvogel ook nog op zoek naar helpende handjes. “Heb je zin om mee te denken en mee te werken? Dan zijn we zeker op zoek naar jou”, aldus Van Beek.

Problemen met luchtalarm

DRONTEN - De veiligheidsregio test op de eerste maandag van de maand traditiegetrouw het luchtalarm, maar dat ging deze keer niet helemaal goed in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. De Veiligheidsregio Flevoland kreeg meerdere meldingen binnen uit de gehele gemeente.

De meldingen gingen onder andere over een ‘stotterende test’. In Biddinghuizen ging het alarm in ieder geval wel twee keer af, maar het was net alsof alarm niet op gang kwam en het was dan ook binnen de kortste keren voorbij. Toevalligerwijs was er in de gemeente vrijdag een grote stroomstoring, maar of dat verband heeft met deze problemen, valt niet te zeggen. Volgens de Veiligheidsregio moet de aard van de mankementen nog onderzocht worden.
“Het zou best zo kunnen zijn dat er een piekspanning is geweest of dat er daardoor iets mis is gegaan met de software, maar daar is op dit moment nog niets over bekend”, meldt een woordvoerder. “Mijn collega die de palen in haar pakket heeft, is er op dit moment mee bezig. Het wordt dus onderzocht.”

Zwerfafval prikken

DRONTEN - A Rocha Dronten gaat 17 september, in het kader van World CleanUp Day, weer zwerfafval prikken. "Wereldwijd wordt zo aandacht gevraagd voor zwerfvuil en tegelijkertijd wordt er actief gewerkt aan een schonere leefomgeving.”
De start van de zwerfvuilactie is om 10.30 uur bij station Dronten. Aanmelden is wel nodig, dit kan door te mailen naar dronten@arocha.org.