Windplan Groen: vertraging op de loer

DRONTEN - Wat voor invloed de schade aan het onderstation van TenneT Liander aan het Olsterpad heeft op Windplan Groen, is nog altijd niet helemaal duidelijk. De windkoepel is in afwachting van onderzoek van TenneT, de netbeheerder. Er is naar aanleiding van de problemen in ieder geval geen schade aan het Gesloten Distributie Systeem Groen (GDG).

Het GDG is gelegen naast het onderstation aan het Olsterpad. Er brak bij dat onderstation vrijdag brand uit en daardoor ontstond er flinke schade. Het GDG ontkwam aan de problemen, maar toch kan de kortsluiting van vrijdag wel negatieve invloed hebben op Windplan Groen.
In het GDG, een transformatorstation, komt straks de elektriciteit van de windturbines van alle acht de windparken bij elkaar. Via het transformatorstation wordt het doorgeleverd naar het naastgelegen nieuwe onderstation, waar dus vrijdag de brand uitbrak en aanzienlijke schade ontstond. “Hoe lang het voorval de ingebruikname vertraagt, is op dit moment niet bekend”, meldt Windplan Groen over het GDG en het onderstation.

‘Creaclub’ viert 10-jarig bestaan

DRONTEN - De Creaclub van de Protestantse Gemeente in Dronten viert zaterdag 17 september haar 10-jarig bestaan met een zomerfair. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er in kerkcentrum De Ark weer talloze artikelen te koop. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Noah’s Ark in Oeganda en Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland.

"Naast de mooie creaties die de dames van de Creaclub het afgelopen jaar hebben gemaakt, kunt u ook terecht voor onder andere groente en fruit, bloemstukjes, stekjes van binnen- en buitenplanten, houten voorwerpen, potjes jam en duurzame producten”, meldt de creaclub.
Kinderen kunnen tevens hun nagels laten lakken, hun haar laten invlechten, zich laten schminken en een rondje rijden op de pony. Ook is er een optreden van een goochelaar. "Voor de inwendige mens wordt natuurlijk goed gezorgd. Zo is er koffie en thee met iets lekkers, soep en een broodje bal gehakt. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken en is er ijs bij de ijskar.”
Naast de diverse stands is er een tentoonstelling ‘Hobby en Kunst', waarbij plaatselijke kunstenaars hun werk laten zien. Ook is er muziek.