G-voetballers zijn dolblij

DRONTEN - Het G-team van asv Dronten is van nieuwe kleding voorzien door sponsor GET WORK. Naast trainingstenues voor de spelers, speelsters en begeleiding komt er binnenkort ook nog een jas voor de staf bij. 

Namens uitzendbureau GET WORK reikte Inge Wigbers de nieuwe kleding uit en zij kon op dolblije jongens en meiden rekenen. "Wat waren ze blij", meldt asv Dronten. "De g-afdeling is al jaren een belangrijk onderdeel van de asv Dronten-familie." Als dank voor de steun overhandigde Roeland Veen, bestuurslid commerciële zaken van asv Dronten, een bos bloemen uit aan Wigbers.
Het uitzendbureau GET WORK stelt dat 'mensen die met plezier naar hun werk gaan, meer positieve energie hebben en beter presteren'. Echte interesse, persoonlijk contact en altijd doorgaan waar anderen stoppen, dat typeert het uitzendbureau. "En nu zijn ze er ook voor de spelers en speelsters van het G-team van asv Dronten", stelt die club.

Koken in Mimar Sinan Moskee

BIDDINGHUIZEN - De Mimar Sinan Moskee in Biddinghuizen is onlangs begonnen met de kooksessies in de moskee. Veertien dorpsgenoten waren aanwezig bij de eerste kooksessie, die tot stand kwam door het winnen van Het Beste Idee van Dronten. 

Het winnen van Het Beste Idee van Dronten werd door de moskee ingezet om mensen te verbinden, samen te koken en te eten. “Op 2 september zijn we van start gegaan met dit project”, vertelt Aysegul Genc. “We hebben elkaar leren kennen en dat is erg waardevol.”
Jacqueline was een van de deelnemers en was blij verrast. “Ik woon al meer dan 30 jaar in Biddinghuizen, maar heb velen van jullie nooit gezien in het dorp, erg jammer”, reageert ze. “Toen ik dat zag, dacht ik: ‘wauw dat was mijn doel’. Hier hebben wij het voor gedaan”, zegt Genc.

14-jarige gezond weer thuis

De politie zocht vorige week woensdag naar een 14-jarige jongen en met succes. Hij werd 's avonds in goede gezondheid naar huis gebracht.
De politie zocht naar de jongen en via Burgernet werd er een actie op poten gezet. Die werd na een uur afgesloten, op dat moment was de jongen niet terecht. Later op de avond bleek de zoekactie toch geslaagd.