Woensdag 14 september

Lezing over rouw in De Ark

19:30 uur |  

Schrijver, spreker en pastor Marinus van den Berg houdt een lezing over rouw in kerkcentrum De Ark. Van den Berg begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. Van den Berg is pastor, schreef al tientallen boeken en is daarnaast actief als spreker op lezingen en symposiums. Op deze avond, georganiseerd door de Protestantse Gemeente Dronten, spreekt hij over rouw. Aanmelden voor de lezing is gewenst en kan door een mail te sturen naar tgo@pgdronten.nl.

Theateravond Alzheimer Café

19:30 uur |  

Het Alzheimer Café Dronten houdt woensdag 14 september een theateravond die in het teken staat van ‘leven met dementie'. De bezoekers krijgen een kijkje hoe een gezin in het dagelijks leven omgaat met dementie. "U ziet herkenbare scenes”, meldt het Café. Niet alleen is er theater, ook gaat Gerdien Top met het publiek in gesprek over dementie. De inloop in De Meerpaal is vanaf 19.00 uur, de avond zelf begint om 19.30 uur.

Vrijdag 16 september

Bingo in De Meerpaal

14:00 uur |  

De bingo in De Meerpaal keert terug. Dan staan de gastdames klaar om iedereen te voorzien van een hapje en een drankje. De deuren van De Meerpaal zijn om 13.30 uur open, de bingo vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via het Serviceplein van De Meerpaal. Dit kan via het telefoonnummer 0321-388746.

Drumble Dance op Meerpaalplein

15:30 uur |  

Sport in Dronten en het Opgroeicafé organiseren Drumble Dance op het Meerpaalplein. Dat is de start van de Nationale Sportweek, die wordt geopend door wethouder Siert Jan Lap. “Vanaf 15.30 uur is er speciaal een ronde voor ouders met kinderen vanaf 2 jaar”, laten de organiserende partijen weten. “Een leuke activiteit om als ouders samen met je jonge kind te doen. Om 16.00 uur vindt er opnieuw een workshop ronde plaats voor iedereen die het leuk lijkt. Aanmelden voor deze workshoprondes is niet nodig. Bij slecht weer gaat de activiteit gewoon door, omdat we droog kunnen staan onder de luifel van De Meerpaal.”

Tiener- en jongerenevent op ‘De Boot’

18:00 uur |  

‘De Boot' is decor voor een tiener- en jongerenevent van The House Of Living Water. Billy Johnstone, wiens leven radicaal veranderde, spreekt.Johnstone leefde in Engeland en kwam daar al vroeg in aanraking met straatgevechten, hooligans en loyalisten. Zijn levensstijl resulteerde in een depressie en een burn-out, maar op dat moment sloeg zijn leven om. Hij liet zich dopen, ging in God geloven en zijn leven veranderde daardoor enorm. Hij spreekt vanaf 18.00 op ‘De Boot' aan de Educalaan 25b in Dronten. Voor meer informatie en opgave kun je kijken op www.thehouseoflivingwater.nl.

Zaterdag 17 september

Zomerfair ‘Creaclub’

11:00 uur |  

De Creaclub van de Protestantse Gemeente in Dronten viert haar 10-jarig bestaan met een zomerfair. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er in kerkcentrum De Ark weer talloze artikelen te koop. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Noah's Ark in Oeganda en Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland.

Vrijdag 23 september

Bazar Open Hof

De Bazar Open Hof vindt dit jaar plaats op 23 en 24 september. Het tijdstip van de Bazar is gewijzigd, want in plaats van de derde week van oktober is het evenement nu al in september.

Stoffenbeurs op Meerpaalplein

10:00 uur |  

Op het Meerpaalplein vindt de tweede editie van de Stoffenbeurs plaats. Er staan maar liefst vijftig stands, waar veel tegen een voordelige prijs te vinden is. "Mensen vinden het leuk om creatief bezig te zijn”, stelt Elaine Kuipers van De Stoffenbeurs op de site van winkelcentrum Suydersee. Van mode tot wonen, alles is op de Stoffenbeurs in Dronten te vinden. De Stoffenbeurs is van 10.00 tot 16.30 uur.

Dinsdag 27 september

Reünie voor oud-pioniers

13:00 uur |  

Stichting Polderpioniers organiseert een reünie voor oud-medewerkers van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en haar voorganger; de directie van de Wieringermeer (Noordoostpolderwerken). De stichting probeert zoveel mogelijk personen te bereiken die hebben geholpen bij de inpoldering, het in cultuur brengen van de IJsselmeerpolders en hun samen te brengen voor een gezellige middag vol herinneringen. Iedere oud-medewerker van de RIJP of Directie Wieringermeer is van harte welkom van 13.00 tot 16.00. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door te bellen naar 06 53 15 95 62 of per mail via info@stichtingpolderpioniers.nl.

Zondag 2 oktober

Nederlands Club Kampioenschap wielrennen

10:00 uur |