Afbeelding
Foto: Ben Eekhof Fotografie

Foodtruck is afronding van bouwproject: ‘Heel veel woonplezier’

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten, Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en de bewoners van de tien nieuwe woningen aan de Johannes Vermeerstraat in Dronten hebben het bouwproject donderdag feestelijk afgerond. 

Om de afronding van het project met elkaar te vieren, werd een foodtruck in de straat geplaatst van de nieuwe bewoners van de tien woningen. “Samen een hapje eten en elkaar nog beter leren kennen. Want je kunt nog zo’n mooi huis hebben, goed contact met je buren draagt echt heel veel bij aan prettig wonen”, aldus Noek Pouw, directeur bestuurder OFW. 

Een bijeenkomst die paste in de lijn die de bewoners zelf al hadden ingezet. Ze deden daarvoor bijvoorbeeld al een oproep op het platform van OFW (praatmee.ofw.nl) en maakten gedurende de bouw al een appgroep aan om alvast te bespreken hoe ze om zouden gaan met onder andere schuttingen. “Vier maanden na het overhandigen van de sleutels, hopen wij dat de bewoners elkaar nog steeds weten te vinden. Wij wensen hen een heel fijn thuis op hun nieuwe plek”, zegt Pouw.

Binnen een jaar

De tien woningen aan de Johannes Vermeerstraat zijn binnen een jaar gebouwd. In november 2021 werd de bouwovereenkomst getekend met Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen, acht maanden later waren de woningen klaar voor verhuur. “We hebben het project met veel plezier gerealiseerd. We kijken terug op een goede samenwerking tussen Van der Steeg en OFW. We wensen de bewoners heel veel woonplezier toe!”, vertelt Berend Jan van der Steeg, bedrijfsleider Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen. 

Kleinere huishoudens

Met twee slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping zijn de wat smallere woningen geschikt voor kleinere huishoudens. Met deze bouw speelt OFW vooral in op deze groeiende groep starters en kleine gezinnen.