Juf Maria gaat onder de versierde bogen door.
Juf Maria gaat onder de versierde bogen door. Foto: Eigen foto

De Klimboom zwaait juf Maria op feestelijke wijze uit

Algemeen

DRONTEN - Basisschool De Klimboom in Dronten heeft vrijdag afscheid genomen van juf Maria. Zij was 40 jaar actief in het onderwijs waarvan 26 jaar op De Klimboom en gaat nu genieten van haar pensioen. 

Juf Maria werd opgehaald in een cabrio en naar de Klimboom gebracht. Al sinds de oprichting van de Klimboom, op 18 november 1996, is juf Maria werkzaam op de school en in die tijd heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd. Zo is ze onder andere de bedenkster van de naam van de school. 

Erehaag

Bij aankomst op school werd juf Maria warm onthaald door alle kinderen, collega’s en ouders, die stonden opgesteld in een erehaag. De kinderen uit haar groep, ‘de kriebelige katten’, stonden klaar met versierde bogen, waar Maria onderdoor mocht lopen. “In de ochtend werden alle kinderen getrakteerd op een voorstelling en ’s middags was er een viering voor juf Maria. Hierin werd zij in het zonnetje gezet door alle groepen. Ook werd juf Maria toegezongen door alle kinderen en collega’s en kreeg zij een prachtige bos bloemen aangeboden”, meldt de school. 

Als cadeau ontving de juf een schilderij met een bloemenvaas vol prachtige bloemen, die getekend waren door de kinderen. Helemaal afscheid nemen doet Maria nou ook weer niet. Ze blijft actief als tuinarchitect en valt de aankomende periode nog in om het ziekteverlof van een collega op te vangen. In december vertrekt juf Maria echt, om samen met haar man een reis te maken naar Australië.

“Alle kinderen en collega’s zullen juf Maria enorm gaan missen. We kijken met een heel fijn en warm gevoel terug op een superfijne collega en ontzettend lieve juf!”, laat de school nog weten in een bericht.