Ard van Wees (rechts) stopt met De Polderzoom.
Ard van Wees (rechts) stopt met De Polderzoom. Foto: Eigen foto

Kaasboerderij Polderzoom gaat dicht: ‘Het is topsport’

Algemeen

DRONTEN - Kaasboerderij De Polderzoom aan de Elburgerweg 36 gaat per 31 december sluiten. Ard van Wees zet na 52 jaar boerenkaas maken en verkopen een punt achter zijn werkzaamheden, want ook de boerderijwinkel gaat dicht. Dit meldt Van Wees op de website van De Polderzoom

Daarmee gaat er een bekend bedrijf uit Dronten verdwijnen, want zoals gezegd was het al 52 jaar lang actief in de branche. Van Wees was 35 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf en dat gaat hem niet in de koude kleren zitten. “Boerenkaas maken is topsport! Na 35 jaar eist dat fysiek zijn tol, waardoor ik mijn geliefde werk niet meer pijnloos kan doen. Daarbij komt dat ik geen opvolging heb. Vandaar deze moeilijke beslissing”, vertelt de eigenaar. 

Onvergetelijk

Van Wees spreekt van een prachtig en bovenal onvergetelijk avontuur. “Zoveel warme klanten die heel trouw langskwamen voor hun wekelijkse kaas, families voor een uitje, schoolklassen en internationale groepen voor educatie. Iedereen liep wel even over de kaasboulevard om de koeienstal en de kaasmakerij te bekijken. En alle andere afnemers, zoals boerderijwinkels en restaurants. Jullie waren allen de basis zodat wij konden doen wat wij leuk vonden: boerenkaas maken en verkopen!”

De Drontenaar bedankt iedereen voor het succes dat het bedrijf heeft gehad. “Ons gezin, medewerkers, toeleveranciers, afnemers en alle vaste klanten zowel hier op De Polderzoom als de klanten elders in Nederland die trouw op de markt een stuk Meshangerkaas kochten!”