Wilfried Groot Koerkamp op kieslijst van BBB

BIDDINGHUIZEN - Wilfried Groot Koerkamp trok zich in september 2021 terug als burgerraadslid van het CDA en nam na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 definitief afscheid van die partij. Zijn naam prijkt nu op de kieslijst van BoerBurgerBeweging (BBB) voor de Provinciale Statenverkiezingen.

“Ik wil het zelf geen terugkeer noemen, maar een voorzetting van mijn eigen politieke loopbaan”, vertelt Groot Koerkamp over zijn beslissing om zich aan te sluiten bij BBB. Zijn neef, Wim Groot Koerkamp, stond aan de wieg van die partij. In eerste instantie had de Biddinghuizenaar daar wel wat twijfels bij. “Ik vroeg hem of je dat wel moest willen, nog een partij erbij in dit spectrum. Hij was het daar wel mee eens, maar zei ook dat de realiteit is dat een grote groep zich niet meer thuis voelt bij de gevestigde orde. Ook een Partij voor de Dieren is met 1 zetel begonnen als een ‘one-issue partij’ en heeft nu een grote invloed op het Haagse beleid.”
Bij BBB staat Groot Koerkamp in principe op een onverkiesbare plek en dat wil hij vooral zo houden. De Biddinghuizenaar heeft geen ambities om na de verkiezingen de Provinciale Staten in te gaan, maar voelt zich wel verantwoordelijk. “Ik heb verschillende nevenfuncties die ik veel te leuk vind en niet wil opgeven. Ik ben betrokken bij Windplan Groen, Growind in de Eemshaven en bij het MFC in Biddinghuizen. Dat doe ik allemaal met heel veel plezier.”

Ondersteunen

Groot Koerkamp hoopt dat hij zijn nieuwe partij -‘een prima plekje'- op de achtergrond goed kan helpen. "Ondersteuning bieden, vooral op de achtergrond, ook met mijn netwerk”, zegt de Biddinghuizenaar daarover. Groot Koerkamp is de nummer 19 op de kieslijst, waar nog meer Dronter namen op te vinden zijn. Henk Heijboer (2), Jan Klopman (3), Jan van de Berg (5), Henk van Bommel (18) en Jan Willem Elsenga (21) zijn de overige BBB-kandidaten die woonachtig zijn in de gemeente Dronten.